ANGOL. Mi a különbség az "an" és "a" között? Szavak elé szokták tenni, mint (szerintem) határozatlan névelőt.
Mint az "a" és az "az" között.
an orange
an apple
a cucumber
a carrot
Ha a szó magánhangzóval kezdődik akkor an (=az)
Ha mássalhangzóval akkor a (= a)
Pl:
An apple = Az alma
A computer= A gép
Remélem érted
Az első áll közelebb a valósághoz, és jól tudod, határozatlan névelő. Ahogy az első és a második írja: úgy működik, mint a/az (tehát mgh-val kezdődő szónál... hadd ne írjam le újra), de a jelentése nem nyert a másodiknál.
an apple - egy alma
a computer - egy számítógép
az alma természetesen "the apple", a szgép: "the computer".
Annyit még hozzátennék az előttem szólókhoz, hogy az angol szavaknál a kiejtés számít, amikor azt akarod megállapítani, hogy magánhangzóval vagy mássalhangzóval kezdődik-e, nem pedig hogy hogy írják. :)
Pl. a "university" szó ránézésre olyan, mintha magánhangzóval kezdődne (u betűvel), de a kiejtése "juniverziti", tehát lényegében mássalhangzóval (j betűvel) kezdődik. :) Ezért "a university" = "egy egyetem" a helyes változat és nem pedig "an university".
Magyarban is a kiejtés számít:
A United kikapott az FTC-től (1965-ben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!