Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az USA (Amerika) és az UFO...

Az USA (Amerika) és az UFO (űrlény) miért lett ez a magyar kifejezésük, vagyis miért így nevezik őket ha egyszer nem ezt jelentik?

Figyelt kérdés
Nem tudtam hogy melyik a megfelelő kategória, ezért kérdezem itt. Tehát: az USA csak egy (igaz, nagyobb hatalmú9 ország Amerikában nem egész Amerika, míg az UFO (azonosítatlan repülő tárgy) egyáltalán nem magát az űrlényeket vagy akármilyen sci-fi dolgokat jelent. Miért lett időközbe ez az elnevezésük?
2016. szept. 7. 20:35
 1/6 anonim ***** válasza:
38%

Nem lett.

Még soha senkitől nem hallottam, hogy az amerikai kontinenst USA-nak mondta volna, az űrlényekre meg csak az mondja, hogy UFO, aki nincs tisztában vele, hogy mit is jelent. Szerencsére ezt is ritkán hallom.

Vagy nagyon sarkítasz és általánosítsz, vagy túl sok sötét van körüötted.

2016. szept. 7. 20:56
 2/6 A kérdező kommentje:
1: éppen fordítva. Sokan az USA-t hívják amerikának. És valahol láttam hogy írják hogy "mindegy már az UFO jelentését manapság már az űrlényekre értik"
2016. szept. 7. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:

Az UFO-t az földönkívüli űrhalyóra használják. Űrlényre is ritkán, de az teljesen helytelen.

Amerika földrész nincsen. Észak és dél Amerika van. Az Amerika szó önmagában az az országra utal.

A legegyszerübb válasz a kérdésedre az az, hogy azért lett ez a magyar kifejezésük, mert angolul és a legtöbb nyelven is így van.

2016. szept. 7. 21:07
 4/6 anonim ***** válasza:

Miért a led tv- szerinted led tv?:)

A naplemente az tényleg naplemente?

Nyelv <> logika (kivéve amikor de)

1, Lehet pl:hogy amerikai filmek miatt egyszerűen csak amerika.

2, Meglátott egy filmet anno az illető,jönnek az UFO-k és volt pár úrhajó,meg űrlény.. félreértelmezte, azt azt hitte az UFO= űrlény és csók..:)

2016. szept. 7. 21:31
 5/6 anonim ***** válasza:

USA = United States of America

13 eve az USA-ban elek, kismillioszor hallottam mar amerikai embereket az orszagukrol beszelni ugy, hogy csak annyit mondanak, hogy America. Irott szovegben is rengetegszer latni.

Ezt nem most talaltak ki, mar nagyon regota igy hasznaljak. A vilag is atvette ezt a szohasznalatot, es amikor valaki Amerikarol beszel, akkor a muveltebb reteg tudni fogja, hogy most az Egyesult Allamokrol van szo vagy a kontinensrol. Nagyon sok habzo szaju kommentelovel talalkozhatsz itt a GYIKon, akik fujnak azokra, akik az USA-t csak Amerikanak hivjak, de a tobbiek, akik az orruknal is tovabb latnak, azok tudjak, hogy mikor van szo az Egyesult Allamokrol es mikor a kontinensrol.

Az UFO szo szerintem csak a magyar nyelvben van hibasan hasznalva. Itt az emberek ET-nek (extraterrestrial - foldonkivuli) nevezik a 'zold kis emberkeket'. Itt megkulonboztetik a jarmut (UFO) es annak utasait (ET).

2016. szept. 8. 18:39
 6/6 anonim ***** válasza:
UFO = unidentified flying object = azonosítatlan repülő tárgy
2016. szept. 8. 23:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!