A szegediek miért nem tudnak magyarul?
A palócok is ismerik ezt a szót? (reterát) Azt hittem, csak Somogy megyében.
2010. ápr. 22. 16:29
Apám, képes vagy nagy nyilvánosság előtt leírni, hogy "Debrecenbe", a Debrecenben helyett, és azt kérdezed, mások miért nem tudnak magyarul? Egyébként tudnak, tökéletesen, különben nem értenéd őket. A szavak pedig léteznek, hiszen használják őket. A tatát meg itt Budapesten is elég sokszor hallottam, de lehet, hogy a budapestiek sem tudnak magyarul, akkor már elég jól állsz, mert sikerült kétmillió embert kigolyózni. Lehet, hogy te nem tudsz magyarul, mert nem ismered a szegediek szavait, és olyanokat használsz, amiket ők nem? :-)
2010. ápr. 22. 17:53
33/42 A kérdező kommentje:
Valószínűleg azért mert a budapesti "tata" használók az alföldről, Szeged környékéről költöztek a fővárosba. Erre nem gondoltál? De, hogy mekkora bu*kó pa*aszt emberek vannak itt. Egy egyszerű úgymond rosszul megfogalmazott kérdés miatt ekkora leosztásokat Inkább gondolkoznátok el azon hogy ti mit szoktatok helyesen és helytelenül írni. Amúgy a kérés nem az volt hogy kezdjétek el fikázni a helyesírásomat és kifejteni hogy mekkora tapló vagyok. Elhiszem én. A kérdés csak annyi lett volna hogy más szegediek is a papájukat tatának hívják-e. De azt hiszem a magyar emberek nem képesek egy kérdésre normálisan válaszolni amikor már bocsánatot kértem 2-szer a rossz megfogalmazás miatt. Nem csodálom, hogy Magyarorszég itt tart ahol msot van!
már megbocsáss de az egész vitát te szítottad!
2010. ápr. 22. 19:13
Ha elfogadjuk, amit mondasz, akkor mindent összevetve te nem tudsz magyarul, hiszen nem bírtad érthetően megfogalmazni a kérdésedet úgy, hogy azt jelentse, amit gondolsz, továbbá nem is egészen értetted mások beírásait. Ja és ne írjál ki kérdést, ha nem bírod elviselni, hogy válaszolnak.
2010. ápr. 22. 19:19
"A kérdés csak annyi lett volna hogy más szegediek is a papájukat tatának hívják-e."
Tényleg? Pedig én ezt a kérdést látom itt:
"A szegediek miért nem tudnak magyarul?"
Te ezt kérdezted, és nem azt, amit legfelül kimásoltam. S tudod, van különbség a két kérdés között, rengeteg különbség.
2010. ápr. 22. 19:47
"győzikefalvát a magyartanárom találta ki aki egy agyoniskolázott ember,már több könyvet kiadott"
Egy agyoniskolázott ember találhat ki szavakat? Aki pedig egy hülye paraszt bunkó tudatlan szegedi, és olyat használ, amit te nem ismersz, az már magyarul sem tud??? Gratulálok a felfogásodhoz...
Annak idején az én magyartanárom is adott ki könyvet. Érettségi előtt az egyik dolgozatban az ő mondatait idéztem. (De nem írtam oda, hogy tőle van) Aláhúzta, hogy nyelvtanilag helytelen és nem tudok fogalmazni. Erre mit lépsz, Okoska? (Ez most kb. annyira volt általánosító, mint tiéd. Pedig erős középiskolába jártam...)
2010. ápr. 22. 20:58
De hogy megértsd, hátha most nem vagy olyan fáradt: A "győzikefalva" nincs benne a szótárban. Neked jó hülye magyartanárod van, hisz nem is tud magyarul!
2010. ápr. 22. 21:06
39/42 A kérdező kommentje:
Viccből mondta a győzikefalvát és én is annak szántam. Amúgy gimnáziumba jártok és nem azért mondtam hogy kiadott könyveket a tanárom hogy ezzel ő találhat ki szavakat hanem azért mert ha nemí rtam volna oda akkor az itteni "kedves" válaszolóktól az a hozzászólás lett volna a következő hogy a magyartanárom egy paraszt velem együtt és ti vagytok a tökéletesek. Ugye ebből látszik hogy nem én próbálok itt mindenkibe belekötni:)
én szegedi vok és érdekes tudok magyarul
pl én mindkét féle képpen szoktam mondania tatát megy a nagyapát
2010. ápr. 23. 16:27
Kapcsolódó kérdések: