A szegediek miért nem tudnak magyarul?
mi nem vagyunk szegediek mégis tatának hívjuk:) hogy miért? nem tudom! és ne mondj ilyeneket hogy kitalált szavak mert ezek igen is létező magyar szavak! az már más kérdés hogy más az emberek szókincse:)
2010. ápr. 22. 00:06
Csongrád megyei vagyok, és a burgonya helyett szívesebben használom a krumpli szót.
Megjegyzem, erdélyiekkel laktam egy kollégiumban, ők pityókának hívták. Ja, és a babot meg paszulynak. Engem ez soha nem zavart.
Egyébként nekem is, és a közelemben élőknek is tatánk van. És beletörik a fű a kisgyerekek nadrágjába errefelé. A tehén meg simán megellik itt a szomszéd utcában.
Az exem, egy "tedd ki, hadd hűljön"-típusú srác volt.
Soroljam még?
Amúgy júniusban diplomázom az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán. Véleményed szerint egy bunkó paraszt vagyok?
2010. ápr. 22. 00:13
3/42 A kérdező kommentje:
Kedves első válaszoló! Én azt mondtam hogy a szegediek NEM ismerik azt a szót hogy ellik. Azt hiszik hogy az állatok szülne pedig az állatok ellenek vagy fialnak:) Nem bántásból krédeztem csak gondotlma megkrédezem emrt eddig akiket kéárdeztem mind azt mondták hogy nagypapának hívják. Próbáltan megfogalmazni normálisan a krédést és normális válaszokat vártam. De azért köszönöm!
Előző vagyok. Még egy dolog: a kotla szót nem ismerte kollégiumi szobatársam, mi meg használjuk. Most melyikőnkben van a hiba?
2010. ápr. 22. 00:14
Ne haragudj, de én a kommentedből jópár szót nem ismerek. Vagy esetleg nem vagyok ezzel egyedül? Nem lepne meg... Olvasd el, kérlek miket írtál le, miközben másokat becsmérelsz!
2010. ápr. 22. 00:16
Összeszedjek neked kapásból 100 szegedit, akik ismerik az ellik szót?! Ne állíts már hülyeségeket, kapsából itt van az egyetem, amin van biológia szak, szted hány ember ismeri ott az ellik szót?! Csak hajtogatod a magadét...
2010. ápr. 22. 00:17
7/42 A kérdező kommentje:
Jójó bocsánat. Igazából van egy ismerősöm akitől elösször hallottam a tata szót.Én úgy hallottam hogy a tata szót az öregekre szokták mondani. Nyugat-magyarországon lakom, nyilván ezért nem ismerem. Mivel meglepődtem azon, hogy a nagypapájára tatát mond megnéztem a szótárba és ott nem szerepelt tata, csak nagypapa. Akkor gondolom, hogy ez egy újabb magyar kitalált szó lehet. Az pedig, hogy az ellik szót nem ismeri az ismerősöm nyilván az ő tudatlansága lehet, igaz? Csak erre voltam kiváncsi, nem leszólásokat vártam. Érdekelt ki tudja jobban, de ezt a szótárból előbb megtudtam mint az itteni "kedves" válaszolóktól:)
8/42 anonim válasza:
Itt nem szótárak írogatnak. Így ha szövegértelmezési problémáid vannak, nem ide kéne jönni. :P
2010. ápr. 22. 00:27
Talán azt kellett volna megkérdezned, hogy miért nem ismernek szavakat meg miért használják a tata szót a nagyapjukra, nem tényként közölnöd, hogy nem tudnak magyarul. Általánosítottál, illetve valótlant kezeltél tényként. Ez váltotta ki az ellenségeskedéseket.
Nem akartalak kiokítani, de talán nem érzed, hogy a gond a hangnemeddel volt.
2010. ápr. 22. 00:29
10/42 A kérdező kommentje:
Oké bocsánat a hangnem miatt, nem így akartam megfogalmazni:) Tudjátok volt ma pár órám és 5kor keltem ezért kicsit fáradt vagyok a normális megfogalmazáshoz.Elnézést kérek. Akkor helyesbítenék, a kérdés hogy miért így mondják?! Azt hittem értitek a lényeget és nem kezdtek el "tudatlan csicskázni" mert akik ilyet modnanak azok se jobbak, sőt...
Kapcsolódó kérdések: