A szegediek miért nem tudnak magyarul?
Előbb szóló Csongrád megyei ELTE-s vagyok. Nálunk is ismert a csetres szó. Mármint itthon, Csongrád megyében.
Egyébként nem jut eszembe egy szó, anyukám szavajárása, amit a szomszéd településen lakó párom nem ismert, na azt más furcsálltam!
Figyelj, kölyök. Én szegedi vagyok. Minden átlagember ismeri az ellik szót, mégis vannak kivételek, de nem csak Szegeden.
Ha egy szegedi nem ismer egy szót, akkor nem a szegedi másfél-százezer emberrel beszéltél, és ha ő nem fogadja el, amit mondasz, nem a másfél-százezer emberrel vitáztál erről.
Igenis léteznek azon szavak, amikről te kiállítottad a halotti bizonyítványt. És könyörgöm, ne te mondd már meg, hogy MI hogyan beszéljünk. Amúgy a megbélyegzésnek ezen formájával megnevettettél, mert még sosem gondoltam volna, hogy valakit már születési és lakóhely alapján meg lehetne ítélni :) De nem baj, tanul az ember... csak te nem.
Amúgy én is tatának hívtam a nagyapámat, na bumm basszus. Tanulatlkan hülye lennék? Esetleg paraszt, aki nem a földművelő, tisztességes fajtából kerül ki? Legyen, de hogy a te felfogásoddal valami baj van, az is biztos.
"És azt meg tudná valaki mondani hogy a szegediek és a szeged környékiek mért nem tudják elfogani hogy van olyan szó hogy nagypapa és ellik? Mert ez az ismerősöm azt modnja hogy nincs és hogy csak tata van és szülni"
Attól, hogy az ismerősödbe ez lett belenevelve, attól még nem minden szegedi ilyen, sőt... De most komolyan, semmivel sem vagy kevésbé magacs, mint az ismerősöd. Te is hülyeségeket mondsz, ő is. Kvittek vagytok, és egy szinten...
A szegediek tudnak magyarul. A tatát meg mi is használjuk, békésiek.
Az, hogy bizonyos tájegységben nem ismernek egy szót, attól az még létezik. No és a reterát? Ez bizony Somogy megyéből származik, és sok helyen nem tudják mi az. Te tudod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!