Hogyan beszéljek angolul a nyárról?
Sziasztok, beszélni szeretnék a nyaramról de csak pár mondatban, hogy hol voltam mit cisnáltam milyen volt, mivel találkoztam, visszamennék oda. Kb ilyet.
Nagyon megköszönném a példa mini fogalmazást, sőt ez nem is nevezhető annak.
Kérlek értelmes válaszokat írjatok Köszönöm szépen!
Elsősorban egyszerű múltban.
Amit kérsz, viszont abszurd. Eleve személyes történet Te tudsz. Másrészt egyszerűbb dolgokban kellene gondolkodnod.
I was meet with my frinds and I travelled on balaton with my family in the summer. It is was good. We was walk a lot and sunbathing and swim.
Sok a hiba?
Kimásolom ide is, amit privátban már leírtam a Kérdező privát üzenetére, hátha más is olvassa, akinek nem minden világos:
Elég sok benne a hiba, igen. Itt van helyesen:
I met my friends and I travelled to (Lake) Balaton with my family in the summer. It was good. We walked a lot, we sunbathed and swam.
Ezek voltak a hibák:
I was meet with my friends - Sima múltban kell lennie, a "to meet"-nek pedig "met" a múlt idejű alakja, a "was"-nak itt nincs keresni valója, mert az a "to be" (létige) múlt idejű alakja. A "to meet" után nem kell "with", nem úgy van, mint magyarul, hogy "találkozni VALAKIVEL", hanem "to meet somebody" (szó szerint találkozni VALAKIT).
and I travelled on balaton - Itt jó a múlt idő, de "travel TO somewhere".
It is was good. - Nem kell az "is", mivel az a "to be" jelen idejű alakja. Szó szerint ide azt írtad, hogy "ez van volt jó".
We was walk a lot and sunbathing and swim. - Ide is sima múlt kell, tehát a "to walk"-nak "walked", a "to sunbath"-nak "sunbathed", a "to swim"-nek pedig "swam". A "was" szintén felesleges, a fentebb leírtak miatt.
"El voltam találkozva a barátaimmal, utaztunk a Balatonon a szüleimmel. Jó volt. Sétálva voltunk, és napozás és úszás."
A szöveged ezt jelenti, te 2 éve tanulod az angolt? Megsúgom, egyszerű múltnál nem kell a létige, mert akkor már passzív lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!