Hogyan beszéljek angolul folyékonyan?
Sokat kell gyakorolni. Nekem huszonpár év után sem megy teljesen folyékonyan, mivel én a beszédet nem annyira gyakorlom, csak az írást. Azért ez is sokat segít, hisz tudok mondatokat alkotni s egyszerű mondatok élőben is mennek, de a komplikáltakhoz tényleg az kellene, hogy angolul beszélgessek, ez ilyen.
Illetve most olvasom, hogy tudsz folyékonyan gondolkodni. Akkor az alap megvan, csak a beszéd maga akadályoz? Ilyenem nekem is van, talán mert szinte sosem beszélek élőben emberekkel, csak írásban. Egyszerre beszélni és gondolkodni még magyarul is nehéz, döcögős lesz, a partner nem nyelvi kifejezőeszközeire végképp nem marad idő. Nos, nyilván ennél is a SOK gyakorlás segítene (még én is sokat beszéltem élőben emberekkel 4 évtized alatt, nagyon kommunikatív vagyok, ha olyan helyzetbe kerülök, de úgy látszik, ez még nem volt elég).
Jobbat nem tudok, gyakorlás, s ha esetleg azt érzed, hogy lelkileg akadályoz valami, akkor azon is dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!