Azon a szinten vagyok angolul, amikor már megértek szövegeket, de nem tudok magyarosítani. Miért van ez és hogy tudok fejlődni? Mér, ha lehet ezt fejleszteni, mert nagyon bánt.
Én nem értem, most mit szeretnél. Azt tudom, mit jelent az a szó, hogy "magyarosítani", de egyszerűen nem értelme úgy a kérdésed.
2016. aug. 13. 23:46
3/16 Mojjo válasza:
Magyarosítani úgy, hogy jó sok pirospaprikát, hagymát, esetleg kolbászt adsz hozzá. Én mindenképp kolbászosan csinálnám, az igencsak feldobja.
De szerintem te inkább magyarítani szeretnéd ezeket a szövegeket. A legtipikusabb hiba, vagy inkább mondjuk úgy gát, hogy sokan abszolút szó szerint, de még a mondatszerkezetet is hűen másolva próbál fordítani. Szakadj el ettől kicsit, kezeld ezt szabadabban. Ha érted, mit jelent az angol mondat, akkor akár próbáld meg teljesen a saját szavaiddal visszaadni az értelmét először. Aztán, ha szükséges, utána nekieshetsz egy szöveghűbb fordításnak - ha előtte már magyarul megfogalmaztad egy módon, az is könnyebben fog menni.
2016. aug. 13. 23:50
4/16 A kérdező kommentje:
Én mindenhol "magyarosítaniként" hallottam, de akkor rosszul, magyarítani. Köszi, kettes a javítást. :)
Magyarítani szeretnék.
2016. aug. 14. 00:08
5/16 Mojjo válasza:
@4: csak gondolj bele, mit szeretnél, milyen legyen az elkészüt fordítás: magyaros, vagy magyar :)
2016. aug. 14. 00:17
6/16 anonim válasza:
De még mindig nem értem. Most az a kérdés, hogyan tudnál jobban fordítani?
2016. aug. 14. 00:21
7/16 anonim válasza:
Az a módszer jó, amit nyelvtanuláshoz ajánlanak, eredeti szövegek olvasása, és így a használatos kifejezések, mondatszerkezetek beépülnek.
2016. aug. 14. 08:00
8/16 anonim válasza:
Most mit kell lepontozni azért, mert nem értem a kérdést?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!