Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tudnék magyarosítani?

Hogy tudnék magyarosítani?

Figyelt kérdés
Azon a szinten vagyok angolul, amikor már megértek szövegeket, de nem tudok magyarosítani. Miért van ez és hogy tudok fejlődni? Mér, ha lehet ezt fejleszteni, mert nagyon bánt.

2016. aug. 13. 22:26
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
*Már, ha
2016. aug. 13. 22:35
 2/16 anonim ***** válasza:
46%
Én nem értem, most mit szeretnél. Azt tudom, mit jelent az a szó, hogy "magyarosítani", de egyszerűen nem értelme úgy a kérdésed.
2016. aug. 13. 23:46
 3/16 Mojjo ***** válasza:
71%

Magyarosítani úgy, hogy jó sok pirospaprikát, hagymát, esetleg kolbászt adsz hozzá. Én mindenképp kolbászosan csinálnám, az igencsak feldobja.

De szerintem te inkább magyarítani szeretnéd ezeket a szövegeket. A legtipikusabb hiba, vagy inkább mondjuk úgy gát, hogy sokan abszolút szó szerint, de még a mondatszerkezetet is hűen másolva próbál fordítani. Szakadj el ettől kicsit, kezeld ezt szabadabban. Ha érted, mit jelent az angol mondat, akkor akár próbáld meg teljesen a saját szavaiddal visszaadni az értelmét először. Aztán, ha szükséges, utána nekieshetsz egy szöveghűbb fordításnak - ha előtte már magyarul megfogalmaztad egy módon, az is könnyebben fog menni.

2016. aug. 13. 23:50
 4/16 A kérdező kommentje:

Én mindenhol "magyarosítaniként" hallottam, de akkor rosszul, magyarítani. Köszi, kettes a javítást. :)

Magyarítani szeretnék.

2016. aug. 14. 00:08
 5/16 Mojjo ***** válasza:
27%
@4: csak gondolj bele, mit szeretnél, milyen legyen az elkészüt fordítás: magyaros, vagy magyar :)
2016. aug. 14. 00:17
 6/16 anonim ***** válasza:
24%
De még mindig nem értem. Most az a kérdés, hogyan tudnál jobban fordítani?
2016. aug. 14. 00:21
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Az a módszer jó, amit nyelvtanuláshoz ajánlanak, eredeti szövegek olvasása, és így a használatos kifejezések, mondatszerkezetek beépülnek.
2016. aug. 14. 08:00
 8/16 anonim ***** válasza:
Most mit kell lepontozni azért, mert nem értem a kérdést?
2016. aug. 14. 09:01
 9/16 anonim ***** válasza:
Itt lepontozzák még a jót. Ne idegeskedj miatta.
2016. aug. 14. 10:28
 10/16 anonim ***** válasza:
*jót is
2016. aug. 14. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!