Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lefordítaná nekem ezt a pár...

Lefordítaná nekem ezt a pár dolgot németre?

Figyelt kérdés

Ez a levél tartalmazza a lakásbejelentőt a barátnőm részére. Kérem aláírná és visszaküldené? és még egyszer köszönjük a kedvességét, sokat jelent ez nekünk!

köszönöm, nagyon fontos lenne

2016. júl. 13. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Das Brief ist ein Wohnepaper für meine Freundin. Schreiben Sie und senden mir zurück. Vielen Dank für die Helfen!
2016. júl. 13. 10:55
 2/5 Rick Mave ***** válasza:
100%

Anbei finden Sie das ausgefüllte Formular zur Wohnanmeldung meiner Freundin. Ich möchte Sie bitten, es zu unterschreiben und an uns zurückzusenden. Herzlichen Dank im Voraus!

A harmadik mondat németül nagyon "dagályos" és erőltetett lenne, ilyen fordulatokat már senki használ, különösen nem írásban.

2016. júl. 13. 15:36
 3/5 A kérdező kommentje:
ja, azt nem is ugy gondoltam, hogy lefordítani, hanem az itt válaszolóknak köszönöm és fontos lenne!!és tényleg köszi
2016. júl. 15. 10:01
 4/5 Rick Mave ***** válasza:
100%
"és még egyszer köszönjük a kedvességét, sokat jelent ez nekünk!" - Én erre értettem azt, hogy "dagályos", régimódi fordulat. Ehelyett írtam azt, amit egy ilyen esetben a mai modern német nyelvben szokás írni, pl. >> "Herzlichen Dank im Voraus!" Ezt nem kell ilyenfajta hálálkodással „továbbragozni”, ahogy pestiesen mondják. Különösen, hogy a bérbeadónak kutyakötelessége, hogy aláírja a bejelentőt...
2016. júl. 15. 10:19
 5/5 A kérdező kommentje:
oo basszus tényleg, ne haragudj!!! figyelmetlen voltam. Ja az utolsó mondatot csak azért, mert a párom kinn lakik már egy ideje németben,az ő nevében írtam, én most költöztem hozzá, és nagy nehezen egyezett csak bele a főbérlője, hogy ketten lakjunk ott, ezért akartunk kicsit hálálkodni :)
2016. júl. 22. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!