Valaki segítene OLASZ fogalmazást írni? FONTOS!
Nagyon kezdő vagyok még olaszból, és a családról kell írni. Ha valaki tudna segíteni/vagy esetestleg megírni annak nagyon hálás lennék :)Sosem voltam jó fogalmazásból, és ez pedig nagon fontos lenne, mert évvégén meglenne a 4-esem.
La mia famiglia
A családommal Sopronban élünk. 6-an lakunk egy lakásban, de kényelmesen elférünk,rgy emeletes házban, és mindenkinek van külön szobája. Az édesanyám 45 éves, az édsapám 48, a nővérem 22 és a nagyszüleim 70 évesek.
Gyakran járunk el túrázni, vagy étterembe, vagy csak sétálni. Szorosan tartjuk a kapcsolatot az unokatestvéreimmel, és minden más rokonunkkal. A nemzeti ünnepeken, vagy születésnapokon mindig lejönnek hozzánk, és együtt ebédelünk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat. Az édesapámnak van huga Rita, és az édesanyámnak 1 bátyja György, és egy nővére Anna. Nekem pedig van 4 unokatestvérem, Dani,Balázs, Gitta, és Zoltán. A családunkban én vagyok a legfiatalabb, még ha a távoli rokonainkat nézzük, akkor is. Szerintem nagon összetartóak vagyunk, és mindig segítünk egymáson, ezért is imádom a családomat.
La mia famiglia
Io e la mia famiglia viviamo a Sopron. Abiatiamo in sei in un appartamento condominiale ma c'é spazio per tutti e ciascuno di noi ha una camera in proprio. La mia mamma ha 45 anni, papá ne ha 48, in piú ho una sorella di 22 e una coppia di nonni di 70 anni. Andiamo spesso a fare delle gite, al ristorante o, spemplicemente, a passeggiare. Coltiviamo sttretti contatti con i miei cugini e con tutti gli altri parenti. Essi, in occasione di feste nazionali e compleanni, vengono sempre a trovarci: si pranza insieme, si chiacchiera - ci troviamo bene, insomma. Il mio papá ha una sorella minore, Rita, mentre la mia mamma ha due fratelli maggiori: György e Anna. Io, iunvece, ho quattro cugini: Dani, Balázs, Gitta e Zoltán. Io sono il piú giovane della famiglia, considerati anche i parenti piú lontani. A mio parere siamo molto uniti e ci aiutiamo in tutte le occasioni - é anche per questo che adoro la mia famiglia.
Kedves Kérdező! Itt van a fogalmazás, szíves-örömest és természetesen ingyen:-) - igyekeztem nagyon egyszerűen, "iskolás" stílusban megírni, de azért tartok tőle, hogy nem fogják elhinni a "szerzőségedet":-)
Ezzel együtt, örülnék, ha megkapnád a 4-est, de...az olasz van olyan gyönyörű és gazdag nyelv, hogy akár ötösre is, sőt: legmagasabb fokon megtanuld. Sok sikert hozzá.
Ejnye: túl gyorsan írtam, van benne két elütés, javítom:
semplicemente
invece
Ezekre majd figyelj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!