És mitől jobb, ha megkerüljük? Ez egy nyelvtani kérdés, rohadtul nincs értelme olyan választ adni rá, hogy hogyan kerüljük meg. Mintha valaki azt kérdezné, ly-nal írja-e az uszály szót, ti meg azt javasolnátok, írja helyette azt, hogy hajó, és akkor nincs probléma.
2016. máj. 19. 23:07
13/15 anonim válasza:
#12: #9 vagyok:
Az én válaszomban egyérteműen benne volt az is, hogy az "is" a helyes megoldás, de angolosabbnak érzem az általam javasolt infinitíves megoldást – válaszolva az "Ezt, hogy mondanátok angolul?" kérdésfeltevésre.
Te most komolyan azt kéred számon rajtunk, hogy a kérdező kérdésére válaszoltunk???
2016. máj. 20. 09:24
14/15 anonim válasza:
"Te most komolyan azt kéred számon rajtunk, hogy a kérdező kérdésére válaszoltunk???"
Látom, még mindig nem érted, hogy a kérdés az igeidő-egyeztetés szabályaira vonatkozott. ("A kérdés igazából konkrétan az...")
2016. máj. 20. 10:31
15/15 anonim válasza:
Szerintem sem kell megkerülni a kérdést, és más megoldásokat javasolni. Ez a mondatszerkezet más helyzetben is előfordulhat, az a kérdés, ilyenkor mi a helyes igeidő. Nyilván még egy angol sem biztos, hogy helyesen használja, jó lenne valamilyen nyelvhelyességről szóló cikket beidézni. Azzal viszont sokra nem megy a kérdező, ha elmondják neki, hogy lehet más szerkezetekkel kikerülni a problémás szerkezetet. Hiszen nem a kikerülése a cél, hanem a konkrét szerkezet helyes használata.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!