Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Nemet vagy az angol nehezebb?

Nemet vagy az angol nehezebb?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 10. 08:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyik sem könnyebb vagy nehezebb, csak máshol vannak a nehézségek.
2016. ápr. 10. 09:02
 2/9 anonim válasza:
45%

Ezek az én tapasztalataim,németül tanulok,angolul csak keveset tudok.

Németben van 3 határozott névelő (der,die,das) amit minden szóhoz máshogy találtak ki (egyik szóhoz der másikhoz die a harmadikhoz das kell).Nem beszélve egyes szavaikról,amit alig lehet kimondani és leírni.

Szemben az angollal ahol csak egy határozott névelő van (a the) és névelőből kettő (a,an),de van egy szabály,hogy an-t csak olyan szó előtt használunk ahol a szó első betűje magánhangzó,ha mássalhangzó akkor a.Valamint az angolban nem kell igét ragozni egy én,te,ő,mi,ti,őkkel mindent megoldunk (sétál-walk,(én) sétálok-i walk).

Most hirtelen ennyi jutott eszembe,de biztos lehetne mondani valamit hogy ez könnyebb,az könnyebb.

2016. ápr. 10. 09:16
 3/9 anonim ***** válasza:

Másban rejlenek a nehézségek.

Mivel én először angolt tanultam ezért én személy szerint vért izzadtam a német der-die-dassal, meg a genitiv, dativ, stb. esetekkel.

Angolban ez nincs, viszont helyette vannak más finomságok, pl. igeidők, rendhagyó igék, függő beszéd, vonzatos igék, stb.

2016. ápr. 10. 09:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem az angol nehezebb.
2016. ápr. 10. 09:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én németül tanultam 8 évig, majdnem beledöglöttem, úgy is csak 3-as voltam kb. Aztán jött mellé az angol. Felüdülés volt. Most meg persze mit hoz az élet? Melyiket kell minden nap fújnom? A "hallo, wie geht's dir, alles in Ordnung?"-ot. :'( Bevallom,két éve nyögök vele újra,mivel nagyon nincs jó nyelvérzékem,ezért most kezdem csak valahogyan megérezni a helyes nevelőt. Az a baj ezzel,ha az nem megy,akkó cseszheted,mert arra épül a ragozás és hiába tudod,hogy hogyan változik az a gyökérkefe "der" Akisativ-ban, Dativ-ban, Genitiv-ben, ha egyszer nem is "der" kell oda, hanem "die".
2016. ápr. 10. 10:13
 6/9 anonim ***** válasza:

*akkor

*Akusativ

2016. ápr. 10. 10:15
 7/9 anonim ***** válasza:
Bár hasonlóak, a nmet egy kicsit nehezebb..Ja választani kell angolt tanulj ,az világnyelv és szinte mindenhol megtudod magad értetni veke
2016. ápr. 10. 11:22
 8/9 A kérdező kommentje:
en nekem kiejtesben konnyebb a nemet... az angolal bajban vagyok mert nincs aki segitsen, nemetben elek es vegulis megtudom magam ertetni... angolt akarok tanulni de nem megy igazan..
2016. ápr. 10. 12:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Gondolom, te vagy az, aki azt a kérdést tetted fel a múltkor is, hogy Németországban laksz, de erősítsük meg, hogy ugye logikusabb lenne angolul tanulnod.

Ne szenvedj már, bakker, Németországban vagy, tanulj németül. Vicc az egész...

2016. ápr. 10. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!