Szerintetek az angol, vagy a német a nehezebb nyelv?
Figyelt kérdés
2013. júl. 30. 12:51
1/16 anonim válasza:
Nyelvtan: német. Szókincs, mondattan: angol. (A német szavait eredeti szókincsből a szerzi, az angol pedig innen-onnan kölcsönzi.)
2/16 anonim válasza:
Ez emberfüggő. Nekem pl. a német könnyebb. De lehet, hogy csak sza... angol tanáraim voltak.
3/16 anonim válasza:
A németnek a nyelvtanjában nagyságrendekkel több szabály, több eset, több rafinéria és több buktató van, egy csomó olyasmi, amiben nincs logika, így csak bemagolni lehet.
4/16 anonim válasza:
Én inkább a macerásabbnak tartom a németet.
Ebből a szempontból nehezebb és nem teszi széppé a nyelvet.
5/16 anonim válasza:
Számomra az angol a nehezebb. De ezt mindenki másképp gondolja. Én például a németet szeretem is.:)
6/16 anonim válasza:
Nekem az angol. Szörnyű amit a szavak kiejtése terén művelnek, de én hiába tanulok németet 4 éve, és hiába áll a német kiejtése közelebb a magyarához mint az angolé, egy nyamvadt beszélgetést nem tudnék lefolytatni németül. Angolul viszont sosem tanultam csak a netről ragadt rám, cirka 2 év után mégis sikerült angol és amerikai barátokat szereznem akikkel már igen hosszan tudok beszégetni. Az angol nyelvtanát is jobban szeretem, számomra kényelmesebb.
7/16 Borza Krisztina válasza:
A német,a nyelvtan miatt.Az angol szerintem sokkal könnyebb.
8/16 Vivi_mn válasza:
A német szavak szerintem borzalmasak. Én nem tudtam hosszútávon megjegyezni őket...az angol szavak sokkal egyszerűbbek szerintem. Viszont a német nyelvtan sokkal logikusabb és ésszerűbb mint az angol nyelvtan. Az angolban nincs logika borzalmas.
De ez csak az én véleményem :)
9/16 anonim válasza:
Nekem a német, de talán csak a csúnyasága miatt.
10/16 anonim válasza:
angolban van 12 igeidő, németben meg ugyanennyi névelő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!