Szerintetek az angol, vagy a német a nehezebb nyelv?
Figyelt kérdés
2013. júl. 30. 12:51
11/16 anonim válasza:
1. Az angol nyelv - a túlságosan elterjedtsége miatt nem egységes, így nem is nagyon érdemes megtanulni: egyre primitívebbé, silányabbá, - emiatt könnyebben megtanulhatóbbá, de könnyebben félreérthetőbbé,nehezebben pontosan(!) kifejezhetővé válik: leszoktat a logikus gondolkozásról!
2. A németet talán nehezebben tanulod meg, de a nyelv logikája, kifejezésmódja közelebb áll hozzánk, magyarokhoz.
12/16 anonim válasza:
Még abból a korszakból származom aki tanult oroszt. Akkor nehéz volt, bár meg lehetett tanulni. Mindíg is vágytam angolt tanulni, lehet azért volt könnyebb. Németet kötelező volt szintén tanulnom, utáltam is a sok ragozás miatt.
Ma teljesen szkeptikusan nézve szerintem legnehezebb a német.
13/16 anonim válasza:
Az a nehezebb nyelv, amelyik kevéssé tetszik.
14/16 anonim válasza:
10 éve tanulom a németet, az angolt csak 6 éve. a németet imádom az angolt is szerettem általálonosban most gimnáziumba gyűlölöm az angol tanárral együtt. ha rosszul ejtem ki a szót kiröhög, "milyen nyelven beszélsz", nagyon gonosz ember sikerült megutáltatni velem, a többiek a csoporbtan szerencsések mert ők csak angolt tanultak általánosban és nagyobb óra számban én elég alapszinten tanultam felső tagozatban és ők értik a nyeltvant, mindent értenek, én semmi nyelvtant nem értek mert a tanár úgy áll hozzá hogy mindenki vágja, még kérdezni se merek hogy magyarázza el vagy megkérdezze mit jelent egy szó mert hogy "ő nem szótár"... nem is csinálok angol érettségit csak németet...17L
15/16 anonim válasza:
Én angolul tanulok, így nekem az tűnik könnyebbnek. Nekem a német olyan beszélhetetlen, kimondhatatlanok számomra a szavak. Mondjuk nem is tervezek németül tanulni, de gondban lennék vele.
16/16 anonim válasza:
Egy ideje Németországban élek, de nagyon nem szeretem a nyelvet. Szerencse, hogy kinőttem a szerelmi vallomásos időszakból, mert felállna a szőr a hátamon, ha egy romantikus gyertyfényes vacsoránál azt kéne elrebegnem, hogy ich liebe dich! Brrr!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!