Miért mondják azt, hogy az angol nehezebb felsőfokún?
Nem igazán értem a kérdésedet. Meg vagy rajta lepődve, hogy az angol felsőfokút letenni nehezebb, mint az angol középfokút? :)
Amúgy sejtem, mire akarsz kilyukadni: hogy az angol felsőfok nehezebb lenne, mint a német felsőfok. Lehet, hogy így is van, erről még nem tudok nyilatkozni. De nem feltétlenül venném készpénznek. Ami egy tényleges nehézség, az az, hogy az angolban felsőfok felé rengeteg olyan latin eredetű szóval kezdesz el találkozni, amiknek a jelentését egyszerűen nem lehet kitalálni. Ezzel szemben németben a bonyolultabb fogalmakkal is viszonylag könnyű dolga van az embernek, mert nagy a belső szóalkotás + rengeteg tükörfordítás átkerült a magyarba. Nem mindennapi szó pl. az Ausweglosigkeit, az Ewigkeitszug vagy a Stimmhaftswerden, mégis, aki tud németül, az pontosan ki tudja találni a jelentésüket. Ezzel szemben ha az angolban találkozol egy olyan szóval, mint mondjuk "expectoration", fogalmad se lesz, mit jelent, mert a szótól magától nem lettél okosabb. Vagy tudod, vagy nem.
Az angol felsőfokúban inkább a szókincs a nehéz, németben meg a nyelvtani nüanszok.
Köszönöm a válaszokat.:)
Igen,kb. erre voltam kíváncsi.:)
Mert ugye olvastam (olyant is,hogy): "angol felsőszinten bedurvul".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!