Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Spanyolul olaszul vagy franciá...

Spanyolul olaszul vagy franciául tanuljak?

Figyelt kérdés
Angol az 1. idegennyelvem és azt hiszem a francia túl nehéz lenne nekem, de azért az sincs teljesen kizárva. Viszont a spanyol és az olasz közül nem igazán tudok dönteni. (Talán egy icipicit a spanyol felé húzok.)
2010. ápr. 5. 22:39
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nekem fèl èv olasztanulàs utàn jàtszva megvolt a közèpfokú nyelvvizsgàm, az angol utàn sokkal könnyebb volt. Bàr az is igaz, hogy èn igencsak motivàlva voltam... :)
2010. ápr. 6. 00:02
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Azzal hogy az angol után a második legtöbbet beszélt nyelv, azzal nem mész sokra, mert kb a spanyolul beszélők 90%-a Dél-Amerikában el. Ettől függetlenül télleg a legszebb nyelvek egyike.
2010. ápr. 6. 00:13
 13/17 omadjoe válasza:
utolso válaszadot cáfolnám. én bárhol megjelentem spanyol rendszámú verdámmal nyugat-europában. szinte majdnem mindenhol válaszoltak nekem spanyolul. de volt, hogy magyarul szoltak hozzánk amikor meghalloták, h. egymás között magyarul beszélünk. franciák is tudnak sok nyelven, csak jol titkolják, és németül nem hajlandoak beszélni.
2010. ápr. 6. 00:27
 14/17 anonim ***** válasza:
Én a spanyolt javasolnám :) Az olaszt azért nem, mert 4 éve kötelezően azt kell tanulnom, és nagyon utálatos egy nyelv, legalább is számomra. Az olasz a karót nyelt spanyol :D És ráadásul Olaszországon kívül nem is igen beszélik. A franciát csak akkor érdemes, ha bele vagy szerelmesedve a nyelvbe, mert különben rendesen megszenved vele az ember. Így marad a spanyol, ami nagyon szép, és sokkal egyszerűbb, mint az olasz szerintem :)
2010. ápr. 6. 08:35
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én a spanyolt választanám.Az olasz sem rossz,de a franciát szerintem semiképp ne válaszd,ronda nyelv.
2010. ápr. 6. 10:49
 16/17 anonim ***** válasza:
50%
Én olaszt választanék. A spanyolt csak akkor hasznosíthatod, ha Európán kívül gondolkodsz.
2010. ápr. 6. 11:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Szerintem mindhárom gyönyörű nyelv.

Vegyük sorra: nekem a spanyol a kedvencem, egyszerűen imádom a hangzását, és igaz, hogy 350 millió ember anyanyelve, de: ettől még egyáltalán nem hasznos nyelv. Ugyanis a 350-ből 300 millióan Dél-Amerikában, 50 millióan Spanyolországban beszélik. A spanyol nyelvű országok közül egyedül Spanyolország számít viszonylag fejlettnek, de az is hatalmas bajokkal küszköd. Szóval gyönyörű nyelv, de nem sok értelmét látom a tanulásának második nyelvként.

Olasz: gyönyörű nyelv, csak úgy mint a spanyol, valóban csak kb 60 millióan beszélik, de Olaszország sokkal jelentősebb, mint Spanyolország, nem mellesleg közelebb is van Magyarországhoz, elég sok olasz cég üzemel itt (pl. CIB Bank, Uni Credit, olasz ruhamárkák...), és nem egy vészesen nehéz nyelv. És Olaszországban nincs akkora munkanélküliség, mint pl. Spanyolban.

Francia: csodálatos nyelv, kb 100 millióan beszélik, de a három közül szerintem ez a legfontosabb, Franciaország nagyon befolyásos ország, emellett a francia a nemzetközi közvetítőnyelv az angol mellett.

Mind a három nyelvnek megvan a szépsége, nehézsége, hasznossága, neked kell eldöntened, hogy melyikhez húz jobban a szíved.:)

2011. febr. 16. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!