Spanyolul olaszul vagy franciául tanuljak?
Szerintem mindhárom gyönyörű nyelv.
Vegyük sorra: nekem a spanyol a kedvencem, egyszerűen imádom a hangzását, és igaz, hogy 350 millió ember anyanyelve, de: ettől még egyáltalán nem hasznos nyelv. Ugyanis a 350-ből 300 millióan Dél-Amerikában, 50 millióan Spanyolországban beszélik. A spanyol nyelvű országok közül egyedül Spanyolország számít viszonylag fejlettnek, de az is hatalmas bajokkal küszköd. Szóval gyönyörű nyelv, de nem sok értelmét látom a tanulásának második nyelvként.
Olasz: gyönyörű nyelv, csak úgy mint a spanyol, valóban csak kb 60 millióan beszélik, de Olaszország sokkal jelentősebb, mint Spanyolország, nem mellesleg közelebb is van Magyarországhoz, elég sok olasz cég üzemel itt (pl. CIB Bank, Uni Credit, olasz ruhamárkák...), és nem egy vészesen nehéz nyelv. És Olaszországban nincs akkora munkanélküliség, mint pl. Spanyolban.
Francia: csodálatos nyelv, kb 100 millióan beszélik, de a három közül szerintem ez a legfontosabb, Franciaország nagyon befolyásos ország, emellett a francia a nemzetközi közvetítőnyelv az angol mellett.
Mind a három nyelvnek megvan a szépsége, nehézsége, hasznossága, neked kell eldöntened, hogy melyikhez húz jobban a szíved.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!