Hogyan tanulhatnék meg szépen magyarul beszélni? Helyesen kifejezni magamat?
Most vagyok 3.-os egy elèg erős gimnáziumban, jól tanulok, de mèg is azt vettem èszre magamon, hogy egyszerűen nem tudom kifejezni magamat, megèrtettni másokkal amit szeretnèk mondani. Akkor jött ki ez a legjobban amikor a fogalmazásaimra kettest kaptam. A helyesírásomat is èrtèkelhetetlennek tartotta a tanárom ès ezengem vègtelenül elszomorított. A szüleim, a testvèrem, a szerelmem, a barátaim is sokszor kinevetnek,hogy hülyesèget beszèlek, vagyhogy ilyen szó nem is lètezik. Rosszul fogalmazom meg a mondataimat. Mit tehetnèk ez ellen?
Ha nagyon egyszerűen akarom kifejezni magamat az a baj, ha pedig kicsit bonyolúltabb kifejezèseket használok akkor nevetnek ki.
A múltkor pl. a barátom azon kacagott, hogy azt mondtam " abból az okból kifolyólag"
Jövőre èrettsègizem. Szeretnèk ezen változtatni.
18/L
Szerinted az tènyleg segítene?
Az a baj, hogy nagyon kènyszerből olvasok, ha olvasok. A kötelezőket is kezdetek óta úgy olvasom, hogy itt ott kihagyok 10-20 oldalakat vagy csak rövidítettet olvasok. Nagyon kevès olvasmány van ami èrdekel. Instagrammon volt egy lány akinek nagyon tetszett az írása, de ő is csak havonta egyszer posztol.
Most találtam egy alkalmazást, ahol mások törtèneteit lehet olvasni. Azok èrdekelnek amik rövidek, lènyegretörőek, èrthetőek, nincs benne annyi homályos rèsz.., keretszínek nèlkül. De ilyen nincs. :D
De betartom esküszöm, hátha változik valami !! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!