Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan ejtik a scarborough szót?

Hogyan ejtik a scarborough szót?

Figyelt kérdés

Egy ballada címe hogy scarborough fair és nem tudom hogy ejtik.><

Bocsánat, megint nem tudtam hogy melyik témába illene a kérdés..

#angol #ballada #Scarborough fair
2016. márc. 28. 14:34
1 2
 1/13 10 deka farhát ***** válasza:
66%

[link]

Első bekezdés, a város neve mellett.

2016. márc. 28. 14:37
 2/13 A kérdező kommentje:
Ezt tudom, de mint írtam sz*r vagyok angolból és nem tudom leolvasni azokat a "jeleket"><
2016. márc. 28. 14:42
 3/13 anonim ***** válasza:
83%
2016. márc. 28. 15:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem wifin vagyok szóval örüln€k ha simán csak leírnátok, nem linkelnétek:D
2016. márc. 28. 15:47
 5/13 anonim ***** válasza:
47%

Én pedig annak örülnék, ha az angol és a magyar nyelv ugyanazokból a hangokból épülne fel, és le lehetne írni fonetikusan az angol szavakat magyarul úgy, hogy legyen valami közük az eredeti kiejtéshez.

De sajnos ez nincs így, úgyhogy vagy megtanulod az első által linkelt fonetikus jeleket, vagy meghallgatod, hogy angol anyanyelvűek hogy ejtik ki.

Mellesleg ezek a fél másodperces hangfájlok nem generálnak sokkal több adatforgalmat, mint egy átlagos weboldal, így aztán némiképp indokolatlannak érzem a vernyákolást.

2016. márc. 28. 17:06
 6/13 A kérdező kommentje:

13 vagyok(most nem kell leszólni, köszönöm), nem hiszem hogy már tudnom kellene leolvasni azokat a jeleket.

Egyébként de, igen, lassabban tölti be.

2016. márc. 28. 17:51
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Ez nem kor kérdése. Bármilyen papíralapú szótár elején megtalálod ezeket a fonetikus jeleket, és a kiejtésüket.

Interneten még egyszerűbb a helyzet, ha tudod használni a Google keresőt. Így:

[link]

Az, hogy lassabban tölt be egy olyan oldal, amit először látogatsz meg az teljesen természetes, hiszen nincs még elmentve róla a böngészőben semmilyen információ (szemben a gyakran látogatott oldalakkal).

2016. márc. 28. 18:19
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Negyedik-ötödikben tanítom azokat a jeleket, amikor a gyerekek már elég szót tudnak ahhoz, hogy minden jelhez párosítsanak két-három általuk ismert és biztosan helyesen kiejtett szót. Szóval, ha valamit is ér az angoltanárod, 13 évesen lehet ismerni azokat a jeleket. Ilyenkor pl. tök jól jönne. :)

szkárboro - kicsit magyarosan -- a "szkár" részt mondd úgy mint az autót (car), a "boro" egyrészt nagyon rövid, másrészt akkor nyert, ha ki tudod ejteni Edinburgh nevét, és nem úgy, hogy "burg"-ra végződik :) (azt a fejre állított jelet /ə/ a szóvégeken szoktad hallani, pl. tanár, ill. a "the" névelőt is azzal kéne ejteni)

2016. márc. 28. 19:49
 9/13 A kérdező kommentje:

Oké, köszönöm.

Egyébként lehet hogy most jem hisztek nekem, de mi komolyan nem tanultuk ezeket a jeleket.

2016. márc. 28. 20:45
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én elhiszem, hogy nem tanultad (nekem se tanították soha). De te meg azt hidd el, hogy fél másodperc alatt megtalálod a keresett információt az interneten :P
2016. márc. 28. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!