Az angolok miért ejtik a t betűt c nek? Vagy azt úgy kell?
Az angolok csak akkor ejtik C-nek, ha a T betű után van egy S. Pl.: It's. De akkor sem C betűt mondanak, hanem inkább ilyen TSZ-eset.
Egyébként majdnem minden más szót amiben T van normálisan ejtik, kivéve ami után van egy H. Pl.: What <- itt simán T-vel ejtjük, With<- itt a TH-ból D-s hang lesz.
1. vagyok
Szerintem ez azért van, mert van amerikai, brit meg stb. angol. És van ahol kicsit máshigy ejtik. De amúgy szerintem csak nagyon affektálnak.
# 6
Persze, mi affektálásnak értékeljük, mert nem így tanultuk, de valójában ez a fonetikai változás a nyelvi fejlődésnek a velejárója. Ezt a külhoni oktatás még nem követi, de előbb-utóbb majd úgyis rákényszerül.
Tanúja voltam olyannak, hogy a lengyel meg a pakisztáni perfekt elkommunikáltak egymással angolul, de mindkettőjüknek hegyezni kellett a fülüket, ha a brittel beszéltek :)
Meg kéne már a nyavalyás amcsikat tanítani, hogy ejtsék rendesen a betűket.
Ráadásul az A-t meg E-nek ejtik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!