Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Az angolok miért ejtik a t...

Az angolok miért ejtik a t betűt c nek? Vagy azt úgy kell?

Figyelt kérdés
2015. dec. 21. 10:12
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

Az angolok csak akkor ejtik C-nek, ha a T betű után van egy S. Pl.: It's. De akkor sem C betűt mondanak, hanem inkább ilyen TSZ-eset.

Egyébként majdnem minden más szót amiben T van normálisan ejtik, kivéve ami után van egy H. Pl.: What <- itt simán T-vel ejtjük, With<- itt a TH-ból D-s hang lesz.

2015. dec. 21. 10:28
 2/11 A kérdező kommentje:
Szerintem ez nem így van. Sok angol videót nézek mostanában, filmekbe is bele szoktam nézni, és ott pl. a time szót is cájm-nak ejtik. vagy a team szót is c-vel, sőt, az about-nál a t-t is c-nek mondták, meg kb. minden t betűs szót.
2015. dec. 21. 10:39
 3/11 anonim ***** válasza:
43%
Kerdezo, mar ne haragudj, menj el fuleszetre, vsgy csak szorakozol?
2015. dec. 21. 10:48
 4/11 anonim ***** válasza:
75%
A magyarok miért ejtik a "t+y"-t ty-nek?
2015. dec. 21. 10:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Igaza van. Akcentusból beszélnek, Angliában is c-znek...
2015. dec. 21. 11:06
 6/11 anonim válasza:

1. vagyok

Szerintem ez azért van, mert van amerikai, brit meg stb. angol. És van ahol kicsit máshigy ejtik. De amúgy szerintem csak nagyon affektálnak.

2015. dec. 21. 11:09
 7/11 anonim ***** válasza:

# 6

Persze, mi affektálásnak értékeljük, mert nem így tanultuk, de valójában ez a fonetikai változás a nyelvi fejlődésnek a velejárója. Ezt a külhoni oktatás még nem követi, de előbb-utóbb majd úgyis rákényszerül.

Tanúja voltam olyannak, hogy a lengyel meg a pakisztáni perfekt elkommunikáltak egymással angolul, de mindkettőjüknek hegyezni kellett a fülüket, ha a brittel beszéltek :)

2015. dec. 21. 11:21
 8/11 anonim ***** válasza:
EZ a kérdés nem először merül fel. Volt, mikor belinkeltem az angol és magyar t képzésre vonatkozó ábrákat. Mert ugye nem ugyanúgy képzik itt, mint ott.
2015. dec. 21. 11:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem szórakozok, tényleg úgy ejtik. Az amerikai angolról beszélek. (Talán ezt az elején kellett volna említenem bocsánat)
2015. dec. 21. 11:50
 10/11 anonim ***** válasza:
23%

Meg kéne már a nyavalyás amcsikat tanítani, hogy ejtsék rendesen a betűket.

Ráadásul az A-t meg E-nek ejtik.

2015. dec. 21. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!