Nektek is nehezen mennek a számok idegen nyelveken?
Az a baj, hogy bár önmagában nagyon könnyen tanulok, ha nyelvről van szó. De a számokon mindig meg kell állnom gondolkodni. Meg akkor is, ha más mondja nekem.
Nektek is van ilyen problémátok? Hogyan tanulhatnám meg olyan folyamatosan mondani a nagy számokat mint ahogy magyarul?
(Matekból amúgy kitűnő vagyok, nincs diszkalkuliám vagy ilyesmi.)
Nekem is problémásak a számok minden nyelven.
Ráadásul a francia külön kihívás, hiszen 70-től eléggé érdekes számokat „generáltak” maguknak, ott még kicsit matekozni is kell, amíg nem rögzülnek elég jól :D
Kelet-Ázsiában meg tízezresével tagolják a számokat, ott az egy millió az „száz-tízezer”, ha például egy kínai tolmács számot hall, azonnal le kell írnia számjegyekkel, máskülönben képtelenség lenne átfordítani csupán hallás alapján, akárhány éve tanulja az illető a nyelvet.
Amit valaki írt, autórendszámokat felolvasni magadban, nagyon jó módszer :)
Francia esetében különösen jó a boltokban árakat felolvasni, ugyanis minden 89-re meg 99 forintra végződik, ezek a legnehezebben összerakható számok franciául :D
(89: quatre-vingt-neuf, azaz négy-húsz-kilenc
99: quatre-vingt-dix-neuf, azaz négy-húz-tíz-kilenc)
vagy google → online number generator, én azzal is szoktam gyakorolni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!