Angolul hogy van az a szó, hogy "ember"?
Figyelt kérdés
Németes vagyok,ott der Mensch,míg a férfi; der Mann,többesszámban Menschen/Leute és Männer. Angolban viszont nem tudom mi a különbség,mi a férfi és ember között.Ugye többesben people és men,de még a szótárak is olyan pongyola human meg person kifejezéseket adnak meg. Pl Kati egy jó ember. Kati is a good human/man/person/woman. El van valahogy választva a két jelentés?2016. márc. 20. 11:04
1/6 anonim válasza:
Human being
Person
Human
Man/Woman
2/6 anonim válasza:
És az ember szó, ha elvonatkoztatunk a magyar jelentésétől, mit jelent angolul? Mert van egy olyan angol szó, hogy ember.
3/6 anonim válasza:
A human szó inkább úgy utal az emberre, mint faj. Az általad írt példába a person illik leginkább, mert ott magyarban az ember szót úgy használjuk, mint személy.
4/6 A kérdező kommentje:
Az ember jelentése "human being" vagy " woman" ? Na ne már4 Valami általánosra gondoltam,ami nem fejezi ki a nemét,de egyes szám.Pl mint a németben a Mensch. De a human tényleg olyan biológiai,faji elnevezés, kb mint emberi faj,sokszor inkább melléknévként pl human rights.Vagy általánosságban a man az ember,mint nálunk is ember-asszony jelentésben?
2016. márc. 20. 12:36
5/6 anonim válasza:
De próbáld már meg megérteni, hogy nekik nincs erre egyetlen konkrét szavuk, hanem több szinonima, hasonló jelentéssel, amiket különböző helyzetekben különféleképpen használnak.
Ez idegen nyelveknél többször előfordul, nem lehet mindent tükörfordítással megoldani. A te példádba a person vagy a woman tökéletesen beleillik. Nyilván "human" már oda kevésbé, de máskor meg az a megfelelő.
Az "ember" többek között és elsősorban "parázs"-t jelent.
6/6 anonim válasza:
Sci-fi esetében lehetne Kati is a good human:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!