Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha valaki eleve több nyelvet...

Ha valaki eleve több nyelvet akar tanulni, érdemes első nyelvként angolt választania?

Figyelt kérdés

Nem hiszem, hogy volna itt Európában akármely nyelvnek hasonló analitikus tanítása lehetne, mint az angol. Az egyik legrendhagyóbb ige is csak az első 3 személyben különbözik (to be), és azt se hiszem, hogy az újlatin nyelveken kívül ne lenne olyan, amely nem deklinálna, konjugálna.

Tudom, hogy a leghasznosabb, legkönnyebb, leglogikusabb nyelv, nem is erről van szó, de érdekes érzés támad, amikor meglátom a gyerek verejtékes arcát, aki pl. második nyelvként németet tanul, és előtte angolt, aki deklinációban, melléknévragozásban szenved, és nem igazán megy, ha összetett szótári alakokból névelőragozási konzekvenciát kell levonni, és mondatba imponálni. Vagyí esetleg rosszul gondolkodnék?

2010. ápr. 3. 13:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az előtted író vagyok.

Először eszperantót tanultam otthon, kiskoromban. Utána jött az angol, amit később a német helyettesített, az angolt és az eszperantót elhagytam. Középiskolában a német mellé jött a latin, majd harmadik év végétől újrakezdtem az angolt. Utána visszavettem az eszperantót is. Most már nagyon belejöttem a nyelvtanulásba, úgyhogy már tervezem a következőt.

Hogy neked mit ajánlok? Ne a hasznosság felől közelítsd meg a nyelvtudást; keress más szempontokat, és válassz egy szimpatikus nyelvet!

2010. ápr. 5. 17:53
 12/12 anonim ***** válasza:
Az iskolámban a nyelvtanárok egyöntetűen azt mondják, hogyha valaki el akar kezdeni nyelveket tanulni (és célja, hogy ne csak az angol nyelvet tudja), akkor bármennyire kapott az utóbbi időkben negatív felhangot, kezdje a latinnal. Ugyanis a legtöbb európai (és a gyarmatosítók által a világba széthurcolt) nyelvnek az alapja a latin. Ha valaki egyszer jól megtanult latinul, akkor annak a többi nyelv sokkal leegyszerűsödik, mert majdnem ugyanarra a kaptafára épülnek. Megkönnyül a ragozás, és a szótanulás is, mert nagyon sok a latin eredetű szó. Én az angollal kezdtem, és egy kínszenvedés mellette olaszt tanulni (bár ez a saját hibám, ugyanis spanyolt akartam tanulni, és hiába mondják, hogy nagyon hasonló, szerintem nem az).
2010. ápr. 7. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!