Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért van ez? Meg lehet...

Miért van ez? Meg lehet szokni, érteni?

Figyelt kérdés
Angolt tanulok. Középfokú vizsgára készülök, de aggódom hogy hiába vizsgázom le ha egy szöveget vagy cnn-en nem értem mit mond, hiába tudnám mit jelent ha nem értem... Filmekben sem tudom kivenni mit mond... Ezt meg lehet szokni hogy megértsem? Mennyi idő? Feltétlen ki kell hozzá mennem? Köszi
2010. ápr. 3. 01:37
 1/2 anonim ***** válasza:

Biztosan hamarabb "rád ragad" ha mindenki angolul beszél körülötted, meg aztán ha kimész, rá leszel utalva, hogy megértsd. Minimum az éhség nagy úr, és üzletbe kell majd menned, s ott meg kell majd érteni mit mondanak.

Akár mosogatást is elvállalhatsz, ugye nem azzal hogy meggazdagodni mentél ki, de azért hogy nyelvet tanulj. Olyan 6 hónap, de jobb egy év és nem is fogod már magad sem érteni miért volt problémád azzal ami miatt feltetted ezt a kérdést most.

2010. ápr. 3. 07:46
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nem is kell kimenned, nagyon sokat kell hallgatnod angol szöveget. Akár egész nap, a háttérben, és gyakorolni, beszélni sokat. Segítene, ha lenne valaki a családban, akivel angolul kommunikáltok.

Igaz, a hugom évek óta Londonban él, de a nem angolokat máig jobban megérti az akcentusuk miatt, származzanak akár Indiából. Állítólag a skótok a legrosszabbak, őket tényleg nem lehet érteni.

2010. ápr. 3. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!