Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mennyi ideig tartott nektek...

Mennyi ideig tartott nektek míg meg tudtátok érteni a gyors német beszédet a tv-ben?

Figyelt kérdés
már nézem egy hete de annyira gyorsan beszélnek eddig még csak max 3 szót tudok megjegyezni vagy ha esetleg lassabban beszélnek egy mondatot lefordítok
2011. júl. 26. 19:06
 1/4 anonim válasza:
100%

Én féléve nézem, plusz a nyaralás alatt is a német emberekhez mentem hallgatózni (akiket jobban megértettem, mint a tv-ben)

Egyébként egyes műsorokat megértek, másokat meg nem (én sem értem, h lehet, de ez van :))

Én azt csinálom, h most lett egy német kedvencem, és a youtube-ról töltöttem le egy csomó interjút róla, amiket többször meghallgathatok, illetve az elején egy kukkot nem értettem mit mond, de most, h keresek róla még több interjút, akkor jobban megértem első hallásra, mert ráállt már a fülem :) (talán emiatt van, h egy-két műsort nagyon jól megértek, a többit pedig nem )

Remélem érthető lett, amit akartam mondani, vagyis írni :)

2011. júl. 26. 19:34
 2/4 anonim ***** válasza:
31%
számomra az az érdekes, hogy mindenki tv-ből próbál megtanulni németül, szerintem sokkal hasznosabb élőbeszédben gyakorolni - manapság gyakran költöznek kis hazánkba németek/osztrákok, tőlük meg lehetne tanulni beszélni is, még ők is örülnének, hogy van kivel beszélniük. Legalábbis én azóta tudok telefonon is beszélni osztrákkal és némettel, amióta élesben gyakorlom (az osztrákkal nehezebben boldogulok, ők valahogy nem is akarják könnyebbé tenni a kommunikációt).
2011. júl. 26. 19:37
 3/4 A kérdező kommentje:
első válaszoló megtudod nekem adni a linket amit töltesz énis gyakorolnék azon :D
2011. júl. 26. 22:48
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem a tv nehezebb, mint az élőbeszéd.

Pedig én Ausztriában hallottam mindig is a németet, és mivel ezt hallottam először, ezért ehhez viszonyítok mindent. Az osztrák élőbeszédhez.

Ehhez képest a tévében a híradó nyakatekertnek tűnik sokszor. :)

Németországban mondjuk tényleg más egy kicsit, jobban turistának tekintenek, és úgy beszélnek, hogy még a hülye is megértse.

Ennek ellenére örülök az osztrák kiképzésnek. :P

A tévét nem tudom mikortól kezdtem érteni, mert ez nem egyik napról a másikra megy végbe, hanem fokozatosan. Egyre többet értesz, míg végül észre sem veszed és tiszta lesz az egész.

Tanács: ne próbálj görcsösen szavakat kihallani, vagy lefordítani magadban. Ne agyalj a magyar jelentésen.

Inkább próbálj a szavakhoz képeket elképzelni magadban. Nekem legalább is ez a módszer gyorsabb, mint a magyar megfelelőjén töprengeni.

2011. júl. 27. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!