Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy kell mondani angolul? Ez...

Hogy kell mondani angolul? Ez érdekelni fog téged Nem érdekelnek az autók

Figyelt kérdés
2016. márc. 1. 20:21
 1/3 anonim ***** válasza:
85%

This will be interesting to you.

Kevésbé szabatosan: You'll like this.

I'm not interested in cars.

2016. márc. 1. 20:43
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Még valami eszembe jutott: You will find this interesting.
2016. márc. 1. 20:44
 3/3 Vree ***** válasza:

This is going to interest you. I'm not intereted in cars.

Ha alapszinten vagy, akkor az interest-et valószínűleg még csak interested/interesting formában tanították neked (nem tudom, miért így van, de ez a jellemző sorrend az oktatásban.)

De nem, nem írtam el, az interest= mint 'érdekel' ige így is létezik, spt elvileg ugye az -ed/-ing alakot ebből képezzük.

Az "I'm interested in this." és a "This interests me." azonos jelentésű és rtékű mondatok.

Annyi a különbség, hogy az első kvázi egy szenvedő szerkezet, ahol cserébe ÉN lehetek az alany. Talán azért tanítják így, hogy hátha egyszerűbb, ha az ÉN az alany.

Pedig amúgy a bevett logika, ebben az esetben, egy az egyben egyezik a magyar nyelvével:

mi is azt mondjuk, hogy ENGEM (a szenvedő felet) érdekel valami (a mondat alanya),

tehát annak ellenére, hogy ÉN érdeklődöm, a mondatban én vagyok a tárgy, ami iránt érdeklődöm, az pedig az alany. Ez teljesen megfelel a "to interest" használatának.

Természetesen ha úgy gondolod, ezt nem tanultátok, az 1. válasza is elfogadható, bár jelentésben kevésbé pontos. (This will be interesting to you. = Ez érdekes lesz a számodra.)

2016. márc. 5. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!