Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Letudná valaki ezt a 2 mondato...

Letudná valaki ezt a 2 mondatot fordítani svédből?

Figyelt kérdés

Vår Fru övergav oss inte.

Erik, för mig till din far.

Köszönöm :)

2010. márc. 31. 15:44
 1/5 ThodEE GoD ***** válasza:

svéd-magyar fordítás Latin betűs átírás megjelenítése

Our Lady lemondott volna minket.

Eric, vigyen az apád

2010. márc. 31. 16:11
 2/5 A kérdező kommentje:

Ezt most kicsit nem értem, így nem értelmes.

Nem lehet, hogy azt jelenti az első, hogy

Miasszonyunk nem mondott le rólunk/ill. nem hagyott el bennünket.

A második pedig: Erik, vigyél az apádhoz.

Csak azért mert ezek egy filmben szerepeltek és csak így lenne értelmes valamennyire, meg a filmhez való angol felirat alapján is ez lenne, csak az zavart meg, hogy volt a filmhez magyar felirat is és az sok helyen elütött az angoltól, pl. a leginkább ezen a két helyen, mert itt a magyar az elsőt így fordította: Nem akarlak elhagyni.

A 2.-at pedig: Erik, vigyázni fogok rátok.

Egyáltalán nem tudva svédül is úgy érzem, hogy az angol fordítás állt közelebb a valósághoz, ebben most te is megerősítettél.

2010. márc. 31. 17:15
 3/5 anonim ***** válasza:

Miasszonyunk nem hagyott el minket

Erik, vezess az apádhoz

Bár én csak 1 éve tanulok svédül, de úgy tudom hogy a "föra" igének csak vinni/vezetni + folytatni (folyamatosan csinálni valamit) jelentése nem. szóval a "vigyázni fogok rátok" nem tudom honnan jött a magyar fordításban. De biztos van aki nálam jobban tud szóval javítson ki ha tévedek:)

2010. ápr. 13. 14:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Váá elírtam a mondatot mert közbe kimentem és félbehagytam egyszer:D szóval "jelentése van, vigyázni nem"-et akartam írni:D
2010. ápr. 13. 14:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi akkor most már biztos, hogy az angol fordítás volt a jó!
2010. ápr. 14. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!