Mi a jó a német nyelvben?
Semmi :'D
3 éve tanulok németül és utálom
Nekem tetszik :)
Jóval könnyebb a kiejtése az angolhoz és a franciához képest. Könnyű olvasni, mert latin betűs (aki tanult már arabul vagy görögül, az megtanulja ezt értékelni), sokan beszélik, van némi átfedés az angollal, tehát könnyű utána elkezdeni. Kedvcsinálónak nézz meg pár dolgot Németországban vagy Ausztriában (várak, kastélyok, múzeumok, vagy akár valamilyen rendezvény, ami érdekel), ha a kultúrát megkedveled, a nyelvhez is megjön a kedved. Vagy szerezz be német pasit/csajt :D
Én nagyon szeretem. Az osztrák/német városok,a svájci tájak,a precizitás,a minőség amit a németek művelnek sok dologban. Nekem ez ad motivációt,na meg az új élet lehetősége szép fizetéssel.
Tipp : ha lankadna a kedved a némethez,kezdj el Frankfurtról képeket nézegetni. Kedvenc városom,engem átsegít a holtpontokon. :-D
Az, hogy meg tudod magad értetni a német nyelvet beszélőkkel.
De ugyanez jellemző bármelyik másik nyelvre is. Mi jó van a magyar nyelvben? Az, hogy tudsz kommunikálni a magyar nyelven értőekkel. Mi jó van a spanyol angol nyelvben? Ugyanez. Egy nyelv nem jó vagy rossz, hanem egy kommunikációs forma, van és kész.
Ettől függetlenül, a német nyelv viszonylag logikus felépítésű, könnyen tanulható, egyszerűen beszélhető nyelv. Relatíve sok szóból építkeznek, vagyis mindennek van külön neve, mint a magyarban, nem egyféle elnevezést használnak húszféle dologra, mint az angolban. Egyszerű a nyelvtana, csak a helyes névelőkkel kell tisztában lenni. Nincs sok igeidő használatban, az egyes betűk pedig mindig ugyanazt a hangot jelölik (ez is mint a magyarban). A szórendjük sem bonyolult, még ez is hasonlít a magyarhoz, szóval magyar anyanyelvűként egy könnyen tanulható nyelv a véleményem szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!