Szerintetek az angol vagy a spanyol nevezhető inkább világnyelvnek?
Az tény, hogy több ember beszél világszerte spanyolul, mint angolul, de szerintem is az angol mondható világnyelvnek.
Pl.: ha angolul kérdezed meg Japánban, hogy mennyi az idő, akkor 120%, hogy megértik. Spanyolul mér nem biztos.
Szerintem az angol, annak ellenére, hogy a spanyolt többen beszélik anyanyelvükként.
De gondolj bele, hogy a nem angol anyanyelvű országokban mennyien tanulnak idegen nyelvként angolul, mennyi esélyed van arra, hogy gyakorlatilag bárhol a világon boldogulj egy - legalább "túlélő" szintet elérő - angol nyelvtudással, és mi a helyzet ilyen téren a spanyol nyelvtudással nem spanyol nyelvterületen.
Angol. Abban sem vagyok biztos, hogy ha nem csak az anyanylvieket nezzuk, hanem azokat is, akik valamilyen szinten el tudnak kommunikalni az adott nyelven, akkor valoban tobben lennenek a spanyolul beszelok, mint az angolul.
Angol kb. mindenhol a legelso idegen nyelv, amit tanitanak az iskolakban. Az angol a kozvetito nyelv, legyen az tudomanyban, uzletben, barnol.
----
"Pl.: ha angolul kérdezed meg Japánban, hogy mennyi az idő, akkor 120%, hogy megértik. "
Hat te se jartal meg Japanban:)...
De mindenesetre nagyobb az esely, hogy angolul talalsz olyan embert, aki megerti, amit mondasz, es meg meg is mer szolalni angolul, hogy valaszoljon, mintha spanyolul probalkoznal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!