Én oroszt tanulok.
Kínain én is gondolkodtam, de azzal az a probléma, hogy egyrészt a bonyolult írásrendszere miatt nem annyira elterjedt, másrészt a kínai bevándorlók/árusok többsége nem mandarint hanem kantonit vagy más dialektust beszél.
Kérdés, hogy mire, milyen célból, milyen motivációval stb.?
De oroszul sokkal konnyebbül meg fogsz tudni tanulni, mint kínaiul, az tuti.
Miert akarsz megtanulni?
Ha hobbibol, akkor amelyik Neked tetszik. :)
Ha munka, penzkereses miatt (tolmacs, fordito), akkor az orosszal tobbre mesz: sok itthoni cegnek van kapcsolata orosz cegekkel, mig a kinaiakrol ezt nem lehet elmondani.
Amugy nem letezik olyan, hogy "kinai nyelv". Kinaban szamos dialektust beszelnek (mandarin, min, wu, yue...), melyek mind kulonbozoek.
Felsőfokon beszélek kínaiul.
A több kínai nyelv van, és amúgy úgysem érti mert annyi változat blabla szöveget mindenki felejtse el, aki van azon a szinten, hogy tárgyalsz vele, mind érti a standard mandarint.
Amúgy ezzel a nyelvtudással mit akarsz kezdeni?
Igen, természetesen a mandarin kínaira gondoltam.
Lehetőség van az egyetemen tanulni és nem tudom, hogy melyiket válasszam.
Oroszt még a középiskolában tanultam, de a mandarin kínait is vonzónak találom.
Köszönöm a tippeket!
A legjobb egyzserre tanulni az összest!Sok időt takaritasz meg igy! Mert mire az ember megtanul ötöt külön-kölön rámegy fél élete és rájön,hogy tulajdonképp mind hasonló!!Csak ahoz,hogy ezt meglássuk, megtaláljuk perfekt tudni kell.Szóismeret gramatika az alap ,de a élni kell a nyelben ,aki nem ismeri az egész kulturát /történelem,földrajz,irodalom,közszereplők(politikusik szinészek),szakkifejezések,stb./ annak fogalma se lessz arról miról van szó.
Na és még hozzá kell tegyem,hogy az ős europai nyelv örököse a magyar!!A Duna völgyének népei közötti közös nevező!! Ujra kell irni a törnénelmet,a Jászok és a Kunok az europai indiánok!!Nem vagyunk jöttment finnugristák!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!