Felétek hogy nevezik az abált szalonnát? (Tokaszalonna főzve, fokhagymával, pirospaprikával)
Figyelt kérdés
Heves megyében abárolt szalonna, Pesten csécsi szalonna, Dunántúlon kövesztett szalonna.2015. dec. 3. 09:20
1/10 anonim válasza:
Csongrád megyében is abált szalonna. De én Heves megyében is így ismertem meg a környék is, mikor ott laktam. (Gyöngyös)
2/10 anonim válasza:
Abált vagy abárolt szalonna, a kövesztettet nem mondjuk (Baranya). De az abált szalonna nem feltétlenül tokaszalonnából készül, és a tokaszalonnát sem mindig abálva készítik el mifelénk :)
3/10 anonim válasza:
Hajdú-Bihar megye: Abált szalonna
4/10 anonim válasza:
Eredetileg Fejér megyei vagyok, most Csongrád megyében élek. Itt is és ott is abált szalonnának hívják a környezetemben, pedig nem a szomszéd faluba mentem férjhez. :))))
5/10 anonim válasza:
nem magyarországon abált szalonna
7/10 anonim válasza:
Zala megyei nagyanyám abált szalonnának hívta, Baranyában kövesztettnek hallottam.
Ismerem az abárolt szót is, de bevallom: csak a keresztrejtvényekből. :)
Pesti nagyapám paprikás szalonnának nevezte, de akárhogy is hívták, nagyon szerette. Jó sok fokhagymával!
8/10 schamuelson válasza:
Somogyban hallottam már abált szalonnát és kövesztettet is. Tolna megyéből származó nagyanyám kövesztett szalonnának nevezte.
9/10 mustafa33 válasza:
Paprikás szalonna. (Abauj-Torna vármegye)
10/10 anonim válasza:
Nem is tudtam, hogy az abált, a kövesztett és a paprikás szalonna az egy és ugyanaz!
Veszprém megyében mind hármat használják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!