Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki segítene a japán nyelv...

Valaki segítene a japán nyelv tanulásában?

Figyelt kérdés

Tudnátok olyan oldalt ajánlani, ahol olyan magyar-japán szótár van, amely nemcsak japán betűkkel jeleníti meg a keresett szót, hanem latin abc-vel is kiírja azt?

Hobbi szinten saját erőmből szeretnék megismerkedni a japán nyelvvel, írásjelekkel, de nem találtam eddig olyan oldalt, ahol latin abc-vel is megadnák a keresett szót vagy kifejezést. Kezdőként meg fogalmam sincs hogyan kell értelmezni az írásjeleket.

2010. márc. 20. 10:12
 1/9 anonim ***** válasza:

Kezdd itt:

[link]

2010. márc. 20. 10:16
 2/9 A kérdező kommentje:
köszi
2010. márc. 20. 10:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Gambatte a nyelvtanuláshoz! (vagyis sok sikert!) ^^
2010. márc. 20. 10:55
 4/9 anonim válasza:
0%
én pont tegnap voltam egy barátommal kinaiban enni, és tök készségesek, kérdeztem pár dolgot és segítettek (: Próbáld ki majd te is, ha beszélni akarsz vvelük (:
2010. márc. 20. 11:00
 5/9 anonim ***** válasza:

A kínai nem azonos a japánnal. -_-'

Az Assimil kiadónak van egy ilyen kiadványa, hogy Japán kapd elő. Én azt használom tanuláshoz, mert kicsi, és a zsebembe is befér. És nem is volt drága.

A kiejtéshez pedig nézz japán filmeket, animéket felirattal. Úgy sokat lehet tanulni.

2010. márc. 20. 11:21
 6/9 anonim ***** válasza:
54%

11:00

Utálom a fajtádat.

2010. márc. 21. 00:07
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2010. ápr. 9. 11:57
 8/9 anonim válasza:

[link] Itt letölthetsz két fajta magyar nyelvű könyvet (mind kettő két részes). Genki és Minna no Nihongo. Ezek a nyelvtant magyarázzák.

[link] Ezen az oldalon kanjikat, szavakat, alap nyelvtant tudsz tanulni. (az N5- ös a kezdőszint. (angol nyelvű)

[link] Hiragana, Katakana táblázatok. Nyelvtan, szavak kezdőtöl haladó szintig (angol)

[link] Hasonló az előzőekhez (angol)

[link] Ez egy ingyenesen letölthető szótár program, nekem is van és nagyon szeretem. Van benne angol- japán japán angol szókeresű. Szöveget is lehet vele szerkeszteni, beírom romajival a japán szavakat és kanjival, meg hiraganával írja ki nekem autómatikusan. A jelentést is felé írja angolul.

És persze a kedvencem: [link] Ez magyar, és van nyelvtan, szavak, feladatok magyarázatok, Katakana,Hiragana táblázat.

Sok hasonló lap van egyébként, csak angol nyelven.

2010. jún. 25. 13:12
 9/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Ide tudtok írni?

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek_..

Köszönöm előre is!

2021. okt. 15. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!