12 évig tanulta az angolt és nem jutottam vele 1-a 2 re. Pár hónapja + tetszett a japán nyelv ritmikusság és hangszintje szerintetek mennyi esélyem van + tanulni? Perfectre?
semennyire
sok japán sem tud perfektül beszélni...
max azért vélik ezt sokan, első kommentelő, mert a dialektusok eltérnek. tudod, mint nálunk a székely meg a többi.
kérdező, nyugodtan vágj bele. teljesen más, ha az ember magától tanul, mert tetszik neki. mottó: játszva tanulni.
ha az angolt nem szereted, mert kényszerből tanultad, akkor nem is fogod megtanulni
Perfektre semennyi, de ha van kedved hozzá meg felesleges pénzed rá miért ne kezdj bele.
Azért adnék még egy esélyt az angolnak, egy kevés szorgalommal azt biztosan meg tudnád tanulni igen hamar, ha nem is jól de legalább közép szinten.
A japán egészen más, mint az angol, nyugodtan vágj bele! De számíts arra, hogy angol nélkül semmit sem fog érni.
Angol ügyben pedig a módszeren kell változtatni.
Egyetértek japán nyelv elég nehéz megtanulni, illetve perfektre biztos nem tudod megtanulni. Szerintem egyetlen egy nyelvet sem lehet perfektre megtanulni, még anyanyelvedet sem.
Továbbá valljuk be, hogy a japán nem a leghasznosabb nyelv itt Európa közepén.
Először is légy tisztába azzal, hogy a Japánhoz valóban kell egy teljesen más fajta gondolkodási mód. És akkor számítasz igazán írás tudónak, ha 2100 jelet ismersz. Ezeknek mind van jó pár olvasata és igazából csak onnan tudhatod, hogy mikor melyiket kell használni, ha megtanulod az összes összetételt. Ráadásul persze a 2100 jelből létrehozott összetételek se feltétlenül egyértelműek a jelek egyenkénti összetételéből. PL: 99 az a szorzótábla. És általában azt hallani, hogy már ifjúsági olvasmányokban is ennél több fordulhat elő. Továbbá irdatlan sok angolból átvett szavak van és egyre több, aminél mind angol és japán verziót is használnak.
Szerintem 1) Angol százszor fontosabb nyelv és, ha nehéz is, akkor is szenved ki. 2) Én is tanulok Japánt, szeretem is és nem eltántorítani akarlak, de ha az Angol nem megy, akkor JÓL gondold át.
A japánnak nem az írás része a nehéz, az teljesen logikus, és minél többet olvas az ember, annál több ragad rá.
A gondolkodásmódja nehéz, ahogy a 74%-os vagy melyik válaszoló írta. Lehet, hogy én vagyok a hülye, de én 2 év japántanulás után még nem jöttem bele, pedig egyetemen tanulom. Mondjuk nem a legjobbak a tanáraink, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!