Ha a cigányok magyarok, akkor miért nem tudnak akcentus nélkül magyarul beszélni?
A minap álltam sorba a vasúti pénztárnál, kisvárosunkban. Egy cigánylány állt előttem kb.25 lehetett normálisan felöltözve és így kért jegyet : Há' ádjon má' nekem ....:)
Miért nem tudnak ezek normálisan megtanulni magyarul?
kedves utolsó, jól hiszed...a tájszólás mindenkinek az anyanyelvvel együtt ivódott be a személyiségébe és szinte lehetetlen elhagyni... ha valaki mégis megpróbálja, 5-10 év, mire sikerül, de ha nem figyel oda, akkor előjön később is ugyanúgy :)
ezért nem lehet kinevelni sem pl a gyerekekből az iskolában...mert egyrészt a tanárnak nincs arra sem ideje, sem képesítése, hogy minden gyerek beszédével külön foglalkozzon a kötelező tananyag mellett, ráadául szinte lehetetlen feladat...
nincs helytelen magyar beszéd, mert mindenkinek az a helyes, amit az édesanyjától megtanult...ezért hívják anyanyelvnek...bizonyára a kérdezőnek is vannak olyan beszédelemei, amiket ha én meghallanék, egyből rávágnám, hogy na ezt helytelenül mondja....pedig nem, csak másképp tanultuk...
NEM magyarok. Magyarországon élő kisebbségi csoport. sajnos származási helyüket nem tudjuk, de ha tudnánk is maradnának.
nem beszélnek magyarul, nem vonatkoznak rájuk bizonyos törvények (pl azt a nevet adhatják gyerekeiknek amit akarnak). Megtartották saját kultúrájuk szabályait (12 évesen teljesen természetes ha szül egy nő), a nők főként szoknyát hordanak, a férjük mögött mennek, a férfinek lehet egy csomó nője, szaporodnak mint a nyulak stb
TEHÁT semmilyen szempontból nem magyarok, csak itt élnek ezer éve, ezért automatikusan állampolgárok itt. De semmi egyéb.
Azt tudjátok hogy mért büdös a cigány ?
...
Hogy a vak is leköphesse.
EZ NEM TÁJSZÓLÁS. Lévén egy csoporthoz köthető, nem tájhoz. És a Győzike showban azért előfordultak gyöngyszemek.
pl Győzi én szeret te.
Ez nem tájszólás, hanem teljesen magyartalan mondat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!