Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a különbség angolban az...

Mi a különbség angolban az "on an average", és az "on average" között?

Figyelt kérdés
2015. okt. 13. 20:25
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Én viszont csak most figyeltem oda igazán, és láttam hogy a 83-as máshonnan nézte ki a válaszokat, nem is az én linkjeimből.
2015. okt. 14. 22:33
 12/18 anonim ***** válasza:

"De te viszont az első linket csupán hozzá nem értők általi találgatásnak tartod."

Így van. Olvastam abban már olyan hozzászólást, amivel egyetértettem, és olyat is, aminek szerzője sötét volt, mint az éjszaka, de ragaszkodott hozzá, hogy ő tudja.

2015. okt. 14. 22:58
 13/18 anonim ***** válasza:

SZerintem van kulonbseg:

On average - atlagosan...

On an average - egy atlagos napon, heten, akarmikor

On average, doctors in Hungary make 500K forint a month.

On an average day, this horse can run the 1000 m in 30 seconds. He is even faster on race days.

2015. okt. 14. 23:17
 14/18 anonim ***** válasza:
Hát így már biztos is, hogy van, ha két különböző szerepben tetszeleg az average. :)
2015. okt. 15. 08:45
 15/18 anonim ***** válasza:

Sztrogoff véleményére adj többet,mert jobb angolos ,mint én.

Tehát szerintem ha egyformán vannak használva,akkor nincs eltérés,de az on an average többször van idő megjelöléssel használva ,ez okozza az eltérést.

De várom Sztrogoff megerősítését ebben.

2015. okt. 15. 09:51
 16/18 anonim ***** válasza:

Dehogy vagyok én jobb. :)

Viszont ami az on an average találatait illeti, néztem én is, de az becsapós, mert ha úgy folytatódik, hogy day, night, hasonlóak, akkor az ugye nem az idióma, hanem prepozíció, névelő, határozószó - és még a főnév.

2015. okt. 15. 11:12
 17/18 A kérdező kommentje:
Sztrogoff, 83%-os, mindketten jók vagytok. De az lehetséges, hogy ezt pont nem teljesen tudjátok. Én írok nemsokára az egyik ismerősömnek, aki elég jó tud angolul. De nem lenne nagy kérés, ha ti is megkérdeznétek ezzel kapcsolatban az egyik profi angolos ismerősötöket (ha van olyan)? Mert akkor ti is újat tudhattok meg, meg nekem is tudtok segíteni. És akkor mindenki boldog lesz :)
2015. okt. 15. 11:16
 18/18 anonim ***** válasza:

Márpedig az fontos, hogy mindenki boldog legyen. :)

Én holnap közvetítem a kérdést.

2015. okt. 21. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!