Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Olvastátok? Mi a véleményetek...

Olvastátok? Mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
[link]
2010. márc. 14. 06:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet elfogadni.Így is borzalmas a fiatalok helyesírása,kevés a szókincse.Ha az iskolában is írhatn ának ilyan zagyva nyelven,akkor pár év múlva senki nem tudna rendesen magyarul írni és beszélni.Elképzelni is rossz,hogy pl. egy hivatalos levélben ilyen értelmetlen szövegeket írjanak.Egymás között úgy írnak,ahogy akarnak,de az iskolában ne.
2010. márc. 14. 07:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem annó a történelemtanár is áthúzta, mikor egyház helyett 1házat írtam. De én se tiltakoztam ellene, csak azért írtam így, mert épp olyan kedvem volt.
2010. márc. 14. 07:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát, ez iszonyú lenne.
2010. márc. 14. 08:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon nem örülnék neki. Ez borzalmas. Még neten belefér, de azért röhej lenne, ha így írhatnának.
2010. márc. 14. 09:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok még annyira öreg (18 éves), de nekem hihetetlennek tűnik, hogy vannak, akik így írnak meg egy iskolai dolgozatot. Ha az én magyartanárom ilyen szöveget látna az osztályunkban, rögtön megbuktatná, vagy minimum nevetségessé tenné az osztály előtt az íróját. Én mondjuk alapból is szégyellném magam, ha ilyen munka kerülne ki a kezeim közül. SMS-eket ugyan ritkán szoktam írni, de msn-en igyekszem normálisan írni, és ügyelek a helyesírásra is, amennyire tudok. Szerintem ciki, ha egy magyar ember nem tud magyarul írni. Számomra hihetetlen, hogy másokat ez ennyire hidegen hagy, mindegy nekik, hogy írnak, úgyis érti a másik (vagy csak azt hiszik, hogy érti). Ennyire igénytelenek lennének a mai fiatalok...?
2010. márc. 14. 09:53
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Már azt hittem, hogy én vagyok a maradi!
2010. márc. 14. 12:56
 7/8 anonim ***** válasza:
El sem tudom olvasni az így megírt szövegeket, pedig nem vagyok diszlexiás. Szerintem ez hülyeség, nem szabadna még eszükbe sem jutni ilyen dolgoknak. Így is rettenetes a helyesírása némely jómadárnak.
2010. márc. 14. 23:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Amúgy ha valaki ezt szokja meg iskolában, abból borzasztó hátrányai is lesznek az életben. Manapság már lassan egy kukásnak is önéletrajzot kell beadnia, a HR-esek meg leginkább ránézésre válogatnak a sok önéletrajz között. Annyi egyéb lényegtelen dolog miatt is kiszórják az embert (pl. fénykép beállítása nem tetszik nekik, stb), de abban teljesen biztos vagyok, hogy ha egy ilyen írásképű önéletrajzot kapnának a kezükbe, az azonnal a kukában landolna.

Valószínűleg bármi más kérvény, vagy hivatalos irat is, kivéve ha ajánlottan megy, és törvény előírja nekik, hogy foglalkozniuk kell vele. (de kedvező elbírálásra ott se nagyon lehet számítani, nyilván kapásból feltételeznék, hogy aki ilyet ír, az ahhoz is hülye, hogy panaszt nyújtson be ellene)

2010. márc. 14. 23:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!