Miért "No smoking" van a nemdohányzó helynél ahelyett pl hogy "You can't smoke here"? Meg miért "I'm home" az itthon vagyok és nem "I'm at home"?
Figyelt kérdés
2015. aug. 21. 19:58
1/7 anonim válasza:
Akkor már It's forbidden to smoke here, a cant smoke túl egyszerű. Amúgy azért mert a no smoking sokkal rövidebb, több ember által érthető. Hogy nézne már ki egy táblán, hogy you can't smoke here?:D A másik is csupán az egyszerűség kedvéért. És tudnád még mennyi mindent nem úgy mondanak a valóságban ahogy a tankönyvekben van? Ezért nem sok értelme van azokból magolni a nyelvet.
2/7 A kérdező kommentje:
Jó persze hülyén hangzana a can't smoke-al, csak az volt a lényeg a kérdésen hogy pl ha magyarral összehasonlítom akkor magyarul hülyén hangzana ilyen helyzetben h nem az lenne kiírva h tilos a dohányzás hanem hogy "nem cigi" pl :D Meg az I'm home is elég izéé de persze ez nem a magyar nyelv..
2015. aug. 21. 20:08
3/7 anonim válasza:
A no smoking nem azt jelenti, hogy "nem cigi", hanem hogy "nincs dohányzás". Röviden és velősen a lényeg, mindenféle mellébeszélés nélkül.
4/7 anonim válasza:
És az nem nézne ki hülyén magyarul, hogy "Ön itt nem dohányozhat?" Az efféle nyelvi fordulatok a szokástól függnek. Magyarul is azt mondjuk, hogy "jó étvágyat kívánok", nem pedig azt, hogy "legyen jó étvágyad", holott mondhatnánk azt is, csak épp nem így szoktuk meg.
I'm at home = itthon vagyok
I'm home = hazaértem
5/7 A kérdező kommentje:
Tudom hogy nem azt jelenti :) én most magyar példát írtam hogy valami hasonló példa legyen, tudom h nem azt jelenti, na mind1 lényeg h mindig hasonlítom az angolt a magyarhoz és keresem az összefüggést, pedig nem mindig van
2015. aug. 21. 20:51
6/7 anonim válasza:
Otthon se azt írják ki, hogy "Itt nem tudsz dohányozni".
I'm home? Ezt még nem hallottam. Én vagyok otthon?:D
I'm at home, Szerintem ez a helyet mert itthon vagyok.
7/7 anonim válasza:
I'm home is van, akkor használják, pl amikor éppen hazaértek és mondjuk ordítanak az otthonlévőknek, hogy Hi, I'm home! de arra is használják amikor huzamosabban vannak otthon, az az at könnyen lemarad szóban. De az első használati forma gyakoribb. (valaki írta is előttem pontos különbséggel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!