Angol a legelterjedtebb itthon, mégis hülyeség?
Az angol a leghasznosabb, mert a németek is tudnak angolul.
Borzalmas, hogy a helyragokat rosszul használod...
Tudni tudnak, de sose fognak felvenni olyan munkahelyre, ahol valamire való dolgot is lehet csinálni, maximum mosogatni meg ilyenek - ami nem is gond, de azért nem 20 évig szeretném csinálni.
Az egy más kérdés, hogy elsajátítom ott a nyelvet, alapszinten lehet hogy meglehet tanulni gyorsan a nyelvet, de középszinten elég lassan - szerintem.
ÉS addig is vagy lesz munka - vagy nem.
Közép-Európában tényleg megéri németet tanulni, de akár tetszik, akár nem, az a helyzet, hogy az angol már nem plusz, hanem elvárás. Meg sem kérdezik, tudsz-e angolul, automatikusan feltételezik, hogy beszéled a nyelvet. Egyébként mindenhol az angol a legelterjedtebb, ugyanis ez a világnyelv.
Én sem feltétlenül szeretem az angolt, de egyszerűen mára kötelező. Az Internet, aztán az egyetemen elég sok szakon angol nyelvű a szakirodalom. A mai világban angoltudás nélkül meg vagy lőve.
*Ausztriában, Németországban
Légy szíves, tanulj meg írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!