Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lehetséges egyszerre 3 idegen...

Lehetséges egyszerre 3 idegen nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Mennyi a siker esélye?

2015. aug. 12. 10:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges, de nem jó ötlet. Össze fogsz zavarodni és nem lesz elég időd rendesen gyakorolni mindhármat. Két különböző nyelvcsaládba tartozó nyelv egyszerre még sikerülhet.
2015. aug. 12. 10:40
 2/13 anonim ***** válasza:

Az erdélyi cigány gyerekek közül sokan úgy nőnek fel, hogy egyszerre tanulnak meg cigányul, magyarul és románul. Gyerekkorban tehát lehet, amennyiben a környezet ezt támogatja (vagy egyenesen megkívánja).

Felnőtt korban már rizikósabb, sokban függ az egyéni adottságoktól. Jó nyelvérzékkel és kellő intenzitással lehetséges.

Meg az is fontos tényező, hogy melyik nyelvekről van szó. Közeli rokon nyelveket minden további nélkül lehet párhuzamosan tanulni.

2015. aug. 12. 10:44
 3/13 A kérdező kommentje:
Angol Német Olasz
2015. aug. 12. 10:54
 4/13 A kérdező kommentje:
ezekről lenne szó
2015. aug. 12. 10:54
 5/13 anonim válasza:
100%
Szerintem egyén függő. Én 3 nyelven tudok: magyar, román, francia. Mivel a franciát magyarul tanultam mindig kevertem a románnal mert nagyon hasonlóak. Inkabb arról van szó hogy nem mindig a megfelelő nyelven jutnak eszedbe a szók, de gyakorlás kérdése az egész. Pl. Most hogy a magyart nem hasznalom mert olyan környezetben vagyok hogy csak franciaul és románul beszélek nagyon letisztult a két nyelv. Már nem keverem. Most inkább az a probléma hogy magyarul nem jut rögtön eszedbe a pontos szó. Hát én ennyit tudok erről mondani. Sok sikert!
2015. aug. 12. 11:39
 6/13 schocko ***** válasza:
100%
Lehetséges, viszont ha szóba áll veled egy német vagy angol, akkor nem fogsz tudni semmit...verstehst du?
2015. aug. 12. 11:44
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem ajánlatos...

Én 1x 4 nyelvet akartam nyomatni.

Én úgy tanulok nyelveket ,hogy két hetente vagy 3 hetente váltogatom.

2015. aug. 12. 11:47
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Párhuzamosan persze. Bár nem mindegy, hogy mely nyelvekről van szó.

Az angol, a német és az olasz nem zavarják egymást annyira.

2015. aug. 12. 12:24
 9/13 anonim ***** válasza:
75%
Lehetseges, de nem mindegy milyen szintre jutsz mind a haromban.
2015. aug. 12. 14:33
 10/13 anonim ***** válasza:
82%

Schopenhauert hosszasan unszolta egyik ismerőse, hogy a kedvéért beszélgetne el egy emberrel aki hét nyelven beszél. Az öreg végül nem tudta tovább hárítani a dolgot, egy teázásnyi időre beleegyezett a diskurzusba.

Másnap nagy lelkendezéssel kérdezte az öreg mestert az ismerőse, hogy mi a véleménye az emberről.

- Hát, valóban hét nyelven beszél, de mind a heten hülyeségeket...

2015. aug. 12. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!