Lehetséges egyszerre 3 idegen nyelvet tanulni?
Az erdélyi cigány gyerekek közül sokan úgy nőnek fel, hogy egyszerre tanulnak meg cigányul, magyarul és románul. Gyerekkorban tehát lehet, amennyiben a környezet ezt támogatja (vagy egyenesen megkívánja).
Felnőtt korban már rizikósabb, sokban függ az egyéni adottságoktól. Jó nyelvérzékkel és kellő intenzitással lehetséges.
Meg az is fontos tényező, hogy melyik nyelvekről van szó. Közeli rokon nyelveket minden további nélkül lehet párhuzamosan tanulni.
Nem ajánlatos...
Én 1x 4 nyelvet akartam nyomatni.
Én úgy tanulok nyelveket ,hogy két hetente vagy 3 hetente váltogatom.
Párhuzamosan persze. Bár nem mindegy, hogy mely nyelvekről van szó.
Az angol, a német és az olasz nem zavarják egymást annyira.
Schopenhauert hosszasan unszolta egyik ismerőse, hogy a kedvéért beszélgetne el egy emberrel aki hét nyelven beszél. Az öreg végül nem tudta tovább hárítani a dolgot, egy teázásnyi időre beleegyezett a diskurzusba.
Másnap nagy lelkendezéssel kérdezte az öreg mestert az ismerőse, hogy mi a véleménye az emberről.
- Hát, valóban hét nyelven beszél, de mind a heten hülyeségeket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!