Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Két idegen nyelv tanulása...

Két idegen nyelv tanulása egyszerre kisgyerekkorban – össszezavarja a gyereket szerintetek?

Figyelt kérdés

Van olyan, aki (vagy akinek a gyereke) két idegen nyelvet is tanult alsós korától? Nem arra gondolok, hogy a szülők egyike idegen nyelvű, hanem hogy iskolában/tanfolyamon tanulta.

Simán mehet ez? Vagy túl sok egy gyereknek?

Mit gondoltok?

2013. nov. 14. 22:03
 1/7 anonim ***** válasza:
55%
Svájcban a gyerekek négyévesen kezdik az iskolát, ahol rögtön elkezdik az első idegen nyelv tanulását, cseppet sem megerőltető nekik.
2013. nov. 14. 22:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem szokott probléma lenni.
2013. nov. 14. 22:33
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Közben elmerengtem, hogy anno én is tanultam 3.-os koromtól angolul, majd 4.-től oroszul (ezt időközben eltörölték, így már nem emlékszem, csak Otto Totóra :)), és nem rémlik, hogy zavart volna.
2013. nov. 14. 23:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Engem se zavart össze. Németűl óvodában tanultam, angolul meg a nagypapám mesélt sztorikat esténként.
2013. nov. 16. 00:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Csak óvodában tanultál németet, vagy azután is? Tudsz most németül, jól megtanultál?

Angolul is tanultál az iskolában is?

2013. nov. 16. 20:42
 6/7 Vörösnefelejcs ***** válasza:

A gyerekeket a legkönnyebb tanítani. Általában semmi gondot nem okoz, de van egy-két eset nagyon ritkán, mikor a gyerek nem veszi be a két nyelvet.

Inkább az a gond, hogy nem tartós, nem emlékszel, hogy minket is két nyelven tanítottak az iskolában? Hányan beszélnek?

2013. nov. 16. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:

>> Csak óvodában tanultál németet, vagy azután is?

Utána hosszas szünet volt és csak 15 év múlva kerültem nyelvi közegbe ahol viszont folyékonyan megtanultam beszélni, filmek nagy részét értettem (mert rám ragadt) bár szókincsem nem nagyon volt. Azóta különben már megint elfelejtettóem szinte mindent. Remélem lesz még lehetőség a német nyelv ápolására.

>> Angolul is tanultál az iskolában is?

Az iskolában már angolul tanultam.

2013. nov. 18. 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!