Két idegen nyelv tanulása egyszerre kisgyerekkorban – össszezavarja a gyereket szerintetek?
Van olyan, aki (vagy akinek a gyereke) két idegen nyelvet is tanult alsós korától? Nem arra gondolok, hogy a szülők egyike idegen nyelvű, hanem hogy iskolában/tanfolyamon tanulta.
Simán mehet ez? Vagy túl sok egy gyereknek?
Mit gondoltok?
Csak óvodában tanultál németet, vagy azután is? Tudsz most németül, jól megtanultál?
Angolul is tanultál az iskolában is?
A gyerekeket a legkönnyebb tanítani. Általában semmi gondot nem okoz, de van egy-két eset nagyon ritkán, mikor a gyerek nem veszi be a két nyelvet.
Inkább az a gond, hogy nem tartós, nem emlékszel, hogy minket is két nyelven tanítottak az iskolában? Hányan beszélnek?
>> Csak óvodában tanultál németet, vagy azután is?
Utána hosszas szünet volt és csak 15 év múlva kerültem nyelvi közegbe ahol viszont folyékonyan megtanultam beszélni, filmek nagy részét értettem (mert rám ragadt) bár szókincsem nem nagyon volt. Azóta különben már megint elfelejtettóem szinte mindent. Remélem lesz még lehetőség a német nyelv ápolására.
>> Angolul is tanultál az iskolában is?
Az iskolában már angolul tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!