Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki ellenőrizné az angol-ma...

Valaki ellenőrizné az angol-magyar értelmezésben?

Figyelt kérdés

"She did not hear the story as many women have heard the same, with a paralyzed inability to accept its significance. She wept at once, with sudden, wild abandonment, in her sister's arms. When the storm of grief had spent itself she went away to her room alone. She would have no one follow her.

There stood, facing the open window, a comfortable, roomy armchair. Into this she sank, pressed down by a physical exhaustion that haunted her body and seemed to reach into her soul."

Nem szó szerinti fordításnak gondoltam,inkább az,ahogy értelmezem.

Nem úgy hallgatta a történetet,mint ahogy sok más nő , merev tétlenséggel hogy elfogadja annak jelentőségét. Egyszer sírt ,hirtelen és vad *kitörésben a nővére karjaiban. Amikor a gyász vihara *kitombolta magát, elment egyedül a szobájába. Senkinek sem kellet kísérnie őt.

Ott állt egy kényelmes,tágas karosszék, szemben a nyitott ablakkal. Ebbe sülyedt bele, belepréselődve a fizikai kimerüléstől, amely keresztüljárta testét és láthatólag (már) elért a lelkéhez .

" wild abandonment" ezzel kissé gondba voltam, még letargiára is gondoltam,de nem is tudom .

" grief had spent itself " a spent az csillapodik is lehetne talán,de az itself miatt úgy gondoltam így értelmesebb..

2015. júl. 27. 20:50
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

1894 Aprils 19-en lett irva ez a rovid tortenet.

Ha ugy vesszuk, regen, regimes angollal, de en inkabb irodalmi angolnak hivnam. Ha megfigyeled, "paralyzed", amerikai angol.

2015. júl. 28. 13:29
 12/14 A kérdező kommentje:
Értem, köszik!
2015. júl. 28. 17:51
 13/14 anonim ***** válasza:

"Akkor a TO az írói elhagyás,vagy van szerepe?"

Ami a She would have no one follow her mondatot illeti, ez egy műveltető szerkezmény, nem kell TO.

D és S fordítása között igazából nincs sok difi, mert ha nem engedte volna, hogy kísérjék, akkor, ha valaki kísérni szerette volna, azt megtiltotta volna, tehát senki nem kísérte. :)

2015. aug. 1. 20:36
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszi, valakitől már kérdeztem közben máshol is,hogy akkor ez mi,de nem írta,hogy műveltető,de rákerestem és láttam,hogy have is az, ha megbíz valakit vmivel.
2015. aug. 1. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!