Mit jelentenek ezek koreaiul?
Nagyjából tudom,de szeretem biztosan tisztázni magamban.
oppa,nonna,ajushi,sunbae,hoobae,ajumma, borogo,aigoo,saranghe,biane,unnie
Én sem tudom mindet, de amit tudok, azt leírom :)
Oppa: jelentése: idősebb fiútestvér, de ez lányok számára. Ezt leginkább igazi testvérek használják, mert egy kapcsolatban ha a fiú az idősebb, akkor a lány oppanak nevezi őt. (Ebben a formában ez egy kicsit személyesebb megszólítás.) A rajongók használják előszeretettel az idolokra ezt a megszólítást.
Noona: jelentése: idősebb lánytestvér. Fiúk használják lányokra. Barátok és igazi testvérek is használhatják, sőt egy párkapcsolatban a férfi noonanak hívja a lányt, ha a lány idősebb.
Aigoo: Ez egy olyan felkiátás, mint "Ajj, Istenem már!"
Saranghae: Koreaiul a "szeretlek".
Bijane: Koreaiul a "sajnálom".
Unnie: jelentése: idősebb lánytestvér. Ezt kizárólag lányok használják lányokra. Barátok és testvérek egyaránt használhatják.
Remélem segítettem^^
Sunbae: Amikor valakinek valamilyen téren nagyobb tapasztalatai vannak nálad. A kor nem számít.
Hoobae: Arra lehet mondani, aki kevesebb tapasztalattal rendelkezik valamilyen területen nálad. Itt sem számít a kor.
Ezeket kihagytam, bocsi :D
Előző válaszoló voltam :)
Ami kimaradt:
Ahjussi: középkorú férfi, aki elmúlt 35 éves azt így szólítják.
Ahjumma: középkorú nő, szintén aki elmúlt már 35.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!