Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A sváb emberek is németek. De...

A sváb emberek is németek. De mennyiben különbözik? Tudom hogy az amerikai angol is más mint a brit angol.

Figyelt kérdés
2015. júl. 1. 00:17
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Annyi a különbség, hogy itt maradtak, nem Németországban laknak.
2015. júl. 1. 00:23
 2/10 A kérdező kommentje:
De kis tájszólásuk van (a németre gondolok nem a magyarra).
2015. júl. 1. 00:56
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem kis, hanem elég durva tájszólásuk van. :D Szerintem a sváb külön nyelv is, de nem vagyok benne biztos, most nem fogok emiatt a kérdés miatt utánanézni. Mivel nem most jöttek ide, hanem még régebben, a nyelvük is alkalmazkodott kicsit a miénkhez.
2015. júl. 1. 01:46
 4/10 anonim válasza:

"Én nem vagyok Sváb ,de" szerintem ugyan mint a magyar nyelvben a székelyek,vagy a felvidékiek esetleg kárpátaljaiak ,hogy más "tájszólásokkal" beszélnek.

+Nem Németország területén élnek.

2015. júl. 1. 02:27
 5/10 anonim ***** válasza:

A Sváb-Alpokat nem a külföldön élőkről nevezték el!

A palócok is magyarok...

2015. júl. 1. 05:28
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem külön nyelv, bár igen sok kifejezésre mást használnak mint a németek.

Még településenként is olyan eltérő tájszólást használnak, hogy néha igen nehezen értik meg egymást.

2015. júl. 1. 06:35
 7/10 anonim ***** válasza:

A magyarországi "svábok" nem egy területröl jöttek, és nem is egyforma egészen a tájszólásuk. Viszont a németországi sváb nyelvjárással csak igen kevés hasonlósága van.

A másik meg, hogy olyan, hogy "német" nyelv nem létezik, a "Hochdeutsch" mesterségesen kialakított változat, ezt elvileg mindenhol megértik, de jóformán sehol nem beszélik.

Az egyes német nyelvjárások/tájszólások meg annyira különböznek egymástól, hogy sok esetben nem értik meg a másikat még Németországon belül sem. Az osztrák, de föként a svájci némethez meg külön német-német szótárak vannak, mert annyira eltéröek a szóhasználatban is, a kiejtés meg végképp különbözö.

2015. júl. 1. 07:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Utolsóval egyetértek, kb. olyan szavak vannak a hochdeutschban, mint nálunk a gőzpöfögészeti tovalöködönc, csak náluk nem halt ki.

Egyébként ja, mindenkinek van egy saját dialektusa, amit nem értenek a többiek.

Pl. a nordfries vagy ostfries-t nem fog érteni a bajor, vagy a sächsischt Sem sokmindeki érti.

Én pl sváb faluban születtem, az ottani nyelv nem hasonlít semmire, olyan mintha sváb oszták szász keverék lenne, az új szavak meg magyarul vannak.:)

2015. júl. 1. 09:10
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Azt mondják a svábok valójában skótok, csak eljöttek, mert nem bírták azt a pazarlást amit a skótok csinálnak.:D
2015. júl. 1. 09:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Németországban is élnek svábok, de ők nem egészen olyan nyelven beszélnek, mint azok a németek, akik Magyarországon élnek, és akikre ráragadt a sváb név.

A Németországban élők híresek kívülállók számára nehezen érthető nyelvjárásukról.

[link]

2015. júl. 1. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!