Angolra hogyan fordítanád az alábbi mondatot? (igazi kihívás)
Ezt a mondatot kéne angolra fordítani:
"Magyarország eltérő vidékein élő embereknek nincs annyira különböző ízlésük, ami a gasztronómiát illeti, mint az Amerikai Egyesült Államokban élőknek, mert ez egy kicsi ország, az éghajlat az ország minden táján nagyjából egyforma és minden zöldség, gyümölcs egyformán megterem minden országrészben."
Nem a szavakkal volna a bajom tulajdonképpen hanem a nyelvtani részével, a szórendiséggel. Nekem ez igazi kihívást jelent.
vidékein - lands
élő - living
emberek - people
nincs - hasn't
annyira - so
különböző - different
ízlés - taste
ami - which
gasztronómia -gastronomy
Amerikai Egyesült Államok -United States of America
mert ez egy kicsi ország - because this is a small country
az éghajlat - the climate
az ország minden táján - on all part of the country
nagyjából
egyforma - equally
minden zöldség, gyümölcs - every vegetables, fruits
megterem - grows
Nem tudom mi a baj az as for-al ez egy idioma.
every part (vagy all parts) ez igaz, elnéztem
az "as for" viszont jó ide is
The gastronomical taste of people from different parts of Hungary are not differ as much as those from different parts of the US, because Hungary, being a small country, has more or less the same climate and grows the same kind of vegetables and fruits in every parts of it.
Ez nem teljesen szo szerinti forditas, de nem is kell(ene) arra torekedni, mert nem mindig az a legkifejezobb az angolban, ami szo szerint van forditva. Igazabol, ha meggyulik a bajod egy mondattal, celszeru ketteszedni es ket mondatkent leforditani, itt is egyszerubb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!