Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a különbség az angolban az...

Mi a különbség az angolban az as és a like mint jelentése között?

Figyelt kérdés
2015. jún. 23. 17:27
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

A like az inkább mint-et jelent,az as simán inkább azt jelenti,hogy ként (pl:as a teacher - tanárként) ilyen értelemben.

He behaves like a child. Úgy viselkedik,mint egy gyerek.

Az as if az pedig azt jelenti,hogy mintha.

He shouted, as if something suddenly frightened him. Úgy kiálott,mintha hirtelen valami megijesztette volna.

2015. jún. 23. 20:45
 2/5 A kérdező kommentje:

Nekem az "úgy viselkedik, mint egy gyerek" és a "gyerekként viselkedik" ugyanaz. Tehát akkor jelentésbeli különbség nincs? Szinonimaszerűségek? Vagy van különbség, csak hülye vagyok?:D

És itt minek van két as pl. a strong előtt meg után is? meg a többinél.. Már ha jól értem ezt: [link]

I fly like a pilot, I’m as strong as a lion, I’m as high as a mountain in the sky. And I jump like a kangaroo, I swim to be close to you, I shake you by the hand we’ll be friends.

2015. jún. 23. 21:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Olyasmi,de van amikor egyértelműen nem lehet kicserélni őket,illetve más a mondatszerkezet is.

Bár én magamnak úgy jegyeztem meg,ha az első részt nézed,hogy a like = mint az as = úgy ahogy/ahogy.

[link]

2015. jún. 23. 22:10
 4/5 anonim ***** válasza:

Amit írtál ott sokszor as .. as szerkezet van,ami annyit tesz,hogy olyan,mint.

Olyan erős vagyok,mint egy oroszlán.

He is as tall as me. Olyan magas,mint én.

Itt egy teszt is:)

[link]

2015. jún. 23. 22:13
 5/5 anonim ***** válasza:

"Nekem az "úgy viselkedik, mint egy gyerek" és a "gyerekként viselkedik" ugyanaz. Tehát akkor jelentésbeli különbség nincs?"

De van. Csak nem ebben a fordításban. Hanem az eredetiben:

as a slave - amúgy tényleg szó szerint egy rabszolga, tehát valakinek a tulajdona

like a slave - valamilyen vagy több szempontból úgy érzi magát, mint amit a rabszolgákkal kapcsolatban közhelyesnek gondol az ember, veri a főnöke, reggel hattól este nyolcig dolgozik, kevés fizetést kap, stb

2015. aug. 1. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!