Németben ugye a kettő között van különbség?
Ez így magában kevés. A liebe a melléknév, pl. Danke, meine liebe Tochter. - Köszönöm, kedves lányom. Ha magában van, akkor naggyal van és kedvesem.
Megszólítás is lehet, levél elején, Liebe/Lieber xy, itt a csak a forma miatt írjuk naggyal.
Igen logikusan gondolkodsz .. koszonesnel Liebe/r XY
viszont a Meine liebe /Liebe nem nagyon kulonboztetik meg:/ legalabbis nalunk:)
igen, tudom, hogy ez így kevés, tehát normális esetben egy megszólítás eleje, nagybetűvel.
de ez egy SMS-váltás volt, én szép napot kívántam és ezt kaptam vissza. hozzá kell tennem, hogy pár hónapos kapcsolat, én totál szerelmes vagyok, a másik fél is (elvileg, de én nagyon bizonytalan vagyok), de nem nagyon beszélünk erről.
szóval most jó lenne tudnom, hogy csak kedvest írt-e vagy azt, hogy szerelmem. nagyon figyel a helyesírásra még SMS-ben is, ezért is írtam, hogy nem véletlen a kis l-betű, de így meg valóban bizonytalan vagyok, mert annyira szeretném, ha ugyanazt jelentené, mint nagy L-el. :)
de akkor kedves 2-es, ezek szerint nincs különbség? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!