Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szláv nyelvek nehézsége?

Szláv nyelvek nehézsége?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy nincs olyan, hogy szláv nyelvek nehézségi listája, de arra lennék kíváncsi, hogy SZERINTETEK milyen nehezek. Nyilván a lengyel nem könnyebb a horvátnál...

Az én nehézségi listám:

1: lengyel

2: orosz

3: cseh/szlovák

4: ukrán

5: szlovén

6: horvát/szerb/bosnyák/montenegrói

7: bolgár/macedón

Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek ez hogy van, és lehetőleg az írjon, akinek van tapasztalata

2015. máj. 23. 16:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

[link]

A világ legnehezebb nyelve.

2015. máj. 25. 18:24
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezt a listát olyan nyelvész tudná összeállítani, aki tanulta és tanulmányozta már az összeset. Kitől vársz erre megoldást?

Engem érdekelnek a nyelvek, szoktam olvasgatni róluk, így én is úgy tudom, hogy a lengyel első és a bolgár utolsó helye helyénvaló. De hogy 2-6-ig hogy alakul a sorrend, azt már nem tudnám megmondani. Nem gondolnám egyébként, hogy az orosz lenne a második, tudtommal a szláv nyelvek között a könnyebbek közé tartozik. Úgy hallottam, a délszláv nyelvek (vagy nyelv) nehezebb)ek( nála.

2015. máj. 26. 14:32
 13/14 anonim válasza:
Ukránt holtversenybe raknám az orosszal mert nagyon hasonló a kettő. A többivel nagyjából egyet értek. Szerbül tudok nem nehéz annyira, bolgár macedón meg tény hogy könnyebb mint a szerb, ott nincsenek esetek mint a szerbben és más szláv nyelvekben.
2016. jan. 28. 20:22
 14/14 anonim ***** válasza:

Szerintem a lista úgy nézne ki hogy( saját vélemény alapján)

1. Lengyel

2. Szlovén ( dialektustól függően lehetne ez is az első )

3. Orosz/Ukrán

4. Bolgár/Macedón/Szerb

5. Cseh/Szlovák

6. Horvát/Montenegrói

7. Bosnyák

2019. máj. 11. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!