Szláv nyelvek nehézsége?
Tudom, hogy nincs olyan, hogy szláv nyelvek nehézségi listája, de arra lennék kíváncsi, hogy SZERINTETEK milyen nehezek. Nyilván a lengyel nem könnyebb a horvátnál...
Az én nehézségi listám:
1: lengyel
2: orosz
3: cseh/szlovák
4: ukrán
5: szlovén
6: horvát/szerb/bosnyák/montenegrói
7: bolgár/macedón
Kíváncsi vagyok, hogy szerintetek ez hogy van, és lehetőleg az írjon, akinek van tapasztalata
Ezt a listát olyan nyelvész tudná összeállítani, aki tanulta és tanulmányozta már az összeset. Kitől vársz erre megoldást?
Engem érdekelnek a nyelvek, szoktam olvasgatni róluk, így én is úgy tudom, hogy a lengyel első és a bolgár utolsó helye helyénvaló. De hogy 2-6-ig hogy alakul a sorrend, azt már nem tudnám megmondani. Nem gondolnám egyébként, hogy az orosz lenne a második, tudtommal a szláv nyelvek között a könnyebbek közé tartozik. Úgy hallottam, a délszláv nyelvek (vagy nyelv) nehezebb)ek( nála.
Szerintem a lista úgy nézne ki hogy( saját vélemény alapján)
1. Lengyel
2. Szlovén ( dialektustól függően lehetne ez is az első )
3. Orosz/Ukrán
4. Bolgár/Macedón/Szerb
5. Cseh/Szlovák
6. Horvát/Montenegrói
7. Bosnyák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!