Mennyi a perfekten beszélt nyelvek rekordja?
én nem hiszek a 100 nyelvet beszélőkben. azt elhiszem, h valamennyire gagyog, de tuti nem beszél perfekten 100 nyelvet.
vannak ismerőseim, akik cv-be, facebookra, stb. rengeteg nyelvet beírnak, azt is, amit 2 hete tanulnak. nagyon gyakran bedőlnek nekik, hogy ők zsenik.
én a magyarral együtt 4 nyelvet tudok magas szinten tartani, ennyire van szerintem idő. a nyelvek szintentartásához állandó gyakorlás kell, ami rengeteg idő. max. szerintem még 1-2 nyelvet lehet emellé bevállalni, ami még reális. de mivel csak egy anyanyelvem van, hiába beszélek a többi nyelven is mondjuk felsőfokon, az sosem lesz perfekt! csak ha gyerekkorban tanulja meg az ember, max. 14 éves korig, anyanyelvi környezetben.
Tokeletesen igazad van, kedves 4-es.
Magyarul kivul kivalo an beszelek meg ket nyelvet amit 14 eves koromban kezdtem el tanulni az adott nyelvek teruletene, ottani altalabos es magas oktatasban, de perfekt soha nem lesznek, mar tul keso volt. Gagyogok, megertek meg egy parat amit munkamban, gaveroktol szedtem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!