Hogy tanulhatnék meg szépen magyarul beszélni?
Kedves 10. válaszoló!
Helyesírás?Nem értem mire célzol.Szerintem tudok helyesen
írni.
Ami a legjobban zavar abban,ahogy beszélek,az az,hogy egyszerűen nem vagyok képes ékezetek nélkül beszélni.Nekem a "szó" az "szó" ,nem pedig "szooo".Bár az igazat megmondva lehetséges,hogy inkább az én használatomban helyes.
"Szerintem tudok helyesen írni."
Szerinted hülye vagyok, vagy csak szórakozom veled?
"dolgozoM" és "ugyanúgy" (egybeírva. Külön írva egészen mást jelent).
Arról már nem is beszélek, hogy a vessző utáni szóközöket mind lenyelted.
DolgozoM???Olvass utána,hogy erről mindenkinek más a véleménye!!!Szerintem erőltetett az M végződéssel.Ja és kímélj meg az ikes igék szabályától!!!A szóközök pedig nem érdekelnek!!!!!Tudod,munka közben telefonról írtam és ez volt a legutolsó problémám.Bár mindenki a világon ekkora helyesírási hibákat vétene,mint én.
És nem,nem gondolom,hogy hülye lennél.Egyszerűen gonosz vagy,boldogtalan és rosszindulatú!!!!!És most számold össze a hibáimat.Jó időtöltést,addig én élvezem az életet helyetted is :-)
Azt kérdezted, hol vannak a hibáid.
Biztos rosszindulatú vagyok, hogy megmutattam.
Ja, és az "ugyan úgy"-ról szemérmesen megfeledkeztél.
Amúgy telefonról is lehet normálisan írni.
""dolgozoM" és "ugyanúgy" (egybeírva. Külön írva egészen mást jelent)."
Ha már ennyire ragaszkodsz a helyesírási szabályok betartásához - holott ennek semmi köze nincs a kérdéshez, tehát a témát nem viszi előre -, söpörj egy kicsit a saját házad előtt is, 77%-os hozzászóló!
A "különírva" szót ugyanis - egybeírjuk!
Ahhoz képest, hogy ezen az oldalon milyen a helyesírás és a magyar nyelv használata, a kérdező akár nyelvtantanárnak is elmehetne.
Ne kösd az ebet a karóhoz, nincs igazad! És bár én is kényes vagyok a helyesírásra (sőt, a helyes írásra!), ebben az esetben elefántot csinálsz a bolhából...
Köszönöm szépen a válaszokat :-)
Azért nem írtam semmit az "ugyanúgy"-ra,mert nem érdekel.Nekem megfelel az,ahogy írok,neked pedig ha nem tetszik,akkor ne nézd.Arra válaszolj inkább,amit a 17. válaszoló írt neked.De úgy látszik most alaposan be lettél égetve :-) Szép napot :-)
"Nekem megfelel az,ahogy írok"
Tehát a hibás írás megfelel neked. Elég baj.
"neked pedig ha nem tetszik,akkor ne nézd."
Gratulálok!
Csak emlékeztetnélek: te kérdeztél itt. Ehhez képest elég furán viselkedsz.
"Arra válaszolj inkább,amit a 17. válaszoló írt neked.De úgy látszik most alaposan be lettél égetve"
Süt belőled a jóindulat... de örülök, hogy az életben nem kell veled találkoznom.
Igen: valószínűleg jobb úgy, ahogy ő mondta. De úgy is lehet mondani, ahogy én tettem, nem túl nagy a különbség.
Viszont mitől lenne ez égés? Égés az, ha tanácsot kérsz itt - aztán ugyanerről nagy flegmán kioktatod a népet, meg közlöd, hogy elmehet mindenki a fenébe, aki neked nem tetszőt mond.
Mindenesetre a helyedben kicsit visszafognám magam - nem csak most, hanem úgy általában is - és sokkal türelmesebb próbálnék lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!