Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tanulhatnék meg szépen...

Hogy tanulhatnék meg szépen magyarul beszélni?

Figyelt kérdés
Nem budapesti vagyok és ezt sajnos mindenki észre is veszi,mikor beszélek.Már 5 éve itt élek és dolgozok,de ugyan úgy beszélek, mint eddig.Próbálom szépen kiejteni a szavakat,de lehet hallani,hogy valami nincs rendben.Ezt annyira szégyellem,hogy társaságban sokszor inkább meg se szólalok.Van esetleg valami módszer,amivel javíthatnék a helyzeten?
2015. máj. 5. 14:57
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Kedves 10. válaszoló!

Helyesírás?Nem értem mire célzol.Szerintem tudok helyesen

írni.

Ami a legjobban zavar abban,ahogy beszélek,az az,hogy egyszerűen nem vagyok képes ékezetek nélkül beszélni.Nekem a "szó" az "szó" ,nem pedig "szooo".Bár az igazat megmondva lehetséges,hogy inkább az én használatomban helyes.

2015. máj. 6. 12:35
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
A módszer az az hogy gyakorlod mindamellett, hogy nem idegeskedsz azon mennyire tartják cikinek vagy sem azt ahogy beszélsz. Én már ezen régen túlestem, de ha otthon vagyok akkor egyből visszazökkenek a régi kerékvágásba.
2015. máj. 6. 14:00
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

"Szerintem tudok helyesen írni."

Szerinted hülye vagyok, vagy csak szórakozom veled?

"dolgozoM" és "ugyanúgy" (egybeírva. Külön írva egészen mást jelent).

Arról már nem is beszélek, hogy a vessző utáni szóközöket mind lenyelted.

2015. máj. 6. 14:32
 14/21 anonim ***** válasza:
Par napja ugyanez a kerdezo volt a szokozi problemakkal
2015. máj. 6. 16:07
 15/21 A kérdező kommentje:

DolgozoM???Olvass utána,hogy erről mindenkinek más a véleménye!!!Szerintem erőltetett az M végződéssel.Ja és kímélj meg az ikes igék szabályától!!!A szóközök pedig nem érdekelnek!!!!!Tudod,munka közben telefonról írtam és ez volt a legutolsó problémám.Bár mindenki a világon ekkora helyesírási hibákat vétene,mint én.

És nem,nem gondolom,hogy hülye lennél.Egyszerűen gonosz vagy,boldogtalan és rosszindulatú!!!!!És most számold össze a hibáimat.Jó időtöltést,addig én élvezem az életet helyetted is :-)

2015. máj. 6. 19:41
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Azt kérdezted, hol vannak a hibáid.

Biztos rosszindulatú vagyok, hogy megmutattam.

Ja, és az "ugyan úgy"-ról szemérmesen megfeledkeztél.

Amúgy telefonról is lehet normálisan írni.

2015. máj. 6. 22:04
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

""dolgozoM" és "ugyanúgy" (egybeírva. Külön írva egészen mást jelent)."

Ha már ennyire ragaszkodsz a helyesírási szabályok betartásához - holott ennek semmi köze nincs a kérdéshez, tehát a témát nem viszi előre -, söpörj egy kicsit a saját házad előtt is, 77%-os hozzászóló!

A "különírva" szót ugyanis - egybeírjuk!

Ahhoz képest, hogy ezen az oldalon milyen a helyesírás és a magyar nyelv használata, a kérdező akár nyelvtantanárnak is elmehetne.

Ne kösd az ebet a karóhoz, nincs igazad! És bár én is kényes vagyok a helyesírásra (sőt, a helyes írásra!), ebben az esetben elefántot csinálsz a bolhából...

2015. máj. 6. 23:01
 18/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :-)

Azért nem írtam semmit az "ugyanúgy"-ra,mert nem érdekel.Nekem megfelel az,ahogy írok,neked pedig ha nem tetszik,akkor ne nézd.Arra válaszolj inkább,amit a 17. válaszoló írt neked.De úgy látszik most alaposan be lettél égetve :-) Szép napot :-)

2015. máj. 8. 09:16
 19/21 anonim ***** válasza:
0%

"Nekem megfelel az,ahogy írok"

Tehát a hibás írás megfelel neked. Elég baj.

"neked pedig ha nem tetszik,akkor ne nézd."

Gratulálok!

Csak emlékeztetnélek: te kérdeztél itt. Ehhez képest elég furán viselkedsz.

"Arra válaszolj inkább,amit a 17. válaszoló írt neked.De úgy látszik most alaposan be lettél égetve"

Süt belőled a jóindulat... de örülök, hogy az életben nem kell veled találkoznom.

Igen: valószínűleg jobb úgy, ahogy ő mondta. De úgy is lehet mondani, ahogy én tettem, nem túl nagy a különbség.

Viszont mitől lenne ez égés? Égés az, ha tanácsot kérsz itt - aztán ugyanerről nagy flegmán kioktatod a népet, meg közlöd, hogy elmehet mindenki a fenébe, aki neked nem tetszőt mond.

Mindenesetre a helyedben kicsit visszafognám magam - nem csak most, hanem úgy általában is - és sokkal türelmesebb próbálnék lenni.

2015. máj. 8. 09:42
 20/21 anonim ***** válasza:
Hallgass Youtube-on Benedek Miklós-t, ha nagyon szépen szeretnél beszélni. TOP3-as magyar prózamondó.
2015. máj. 8. 15:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!