Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy tanulhatnék meg szépen...

Hogy tanulhatnék meg szépen magyarul beszélni?

Figyelt kérdés
Nem budapesti vagyok és ezt sajnos mindenki észre is veszi,mikor beszélek.Már 5 éve itt élek és dolgozok,de ugyan úgy beszélek, mint eddig.Próbálom szépen kiejteni a szavakat,de lehet hallani,hogy valami nincs rendben.Ezt annyira szégyellem,hogy társaságban sokszor inkább meg se szólalok.Van esetleg valami módszer,amivel javíthatnék a helyzeten?
2015. máj. 5. 14:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak annyi a baj, hogy kicsit másképp ejted a hangokat, semmi szégyellnivalód nincs. Szeintem az a szégyen, ha valaki igénytelenül vagy trágár módon beszél, még ha tökéletes is a kiejtése.
2015. máj. 5. 15:06
 2/21 anonim ***** válasza:
Azt nem tudom hogy tanulhatnál meg,de nekem 8,5év után is észreveszik.Mondjuk engem ez nem zavar,nem akarok rajt változtatni.
2015. máj. 5. 15:15
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Az ortofónia a helyes beszédet és hangsúlyozást tanítja, melyet rengeteg színész és bemondó is igénybevesz.

Nem jut hirtelen eszembe, hogy hívják azt a személyt, aki ezzel foglalkozik, talán valaki meg tudja mondani pontosan.

Én részemről kimondottan szeretem, ha valaki egy-egy ízes tájnyelvet beszél, nemhogy zavarna!

2015. máj. 5. 15:30
 4/21 anonim ***** válasza:
Logopedus
2015. máj. 5. 15:54
 5/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az értelmes válaszokat.

Kedves 4.válaszoló!Nem hiszem,hogy egy logopédus munkakörébe tartozna az "ügyem".

2015. máj. 5. 16:31
 6/21 anonim ***** válasza:
48%
Pedig igen, ez is.
2015. máj. 5. 16:47
 7/21 anonim ***** válasza:
48%
Miután én Franciaországban élek, megnéztem az "orthophoniste" magyar jelentését, és valóban logopédus a helyes fordítás.
2015. máj. 5. 17:12
 8/21 anonim ***** válasza:
Beszédtanár, logopédus, de szerintem ne menj el. Éppen elég baj, hogy tűnnek el a tájszólások.
2015. máj. 5. 17:50
 9/21 anonim ***** válasza:
48%

"ne menj el."

Te könnyen beszélsz! Nekem is tetszik a legtöbb tájszólás, de ha a kérdező szégyelli az övét, emiatt kisebbségi kompexusa van annyira, hogy beszélgetni sincs kedve, neki jól jönne.

Kár lenne ilyesmi miatt elzárkóznia mindentől és mindenkitől...

2015. máj. 5. 18:32
 10/21 anonim ***** válasza:
0%
Első nekifutásra egy magyartanár is megtenné, ugyanis a helyesíráson is van mit tanítani! Közben tanulnád a szép beszédet is.
2015. máj. 5. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!