Ti hogy ejtitek a PROJEKT szót?
Figyelt kérdés
Magyarul "projekt" vagy "prodzsekt"-nek kell ejteni?2015. márc. 22. 16:05
1/6 anonim válasza:
Projekt.
Ha már magyarok v agyunk, használjuk így.
2/6 anonim válasza:
Projektnek mondom, és így is írom, a környezetemben is így használják. (Ha prodzsektnek ejtenénk, feltételezem úgy is kéne írni.)
Gyakran előfordul, hogy egy egy szó felemás módon honosodik meg, az egyik hangot az eredeti kiejtéssel veszünk át, de a másikat a magyar fonetika szerint ejtjük.
Különösen latin eredetű szóból van ilyen rengeteg. Például scala - skála: az eredeti sz hangot a magyar fonetika szerint s-nek ejtjük, de a c-t az eredeti szerint k-nak ejtjük, és úgy is írjuk.
3/6 anonim válasza:
Mindkettőt hallottam, én projektnek mondom. A prodzsekt angol kiejtés, kevésbé illik a magyar nyelvbe.
4/6 anonim válasza:
Én ismerek olyan embert, aki prodzsektnek mondja... de a helyes a projekt.
5/6 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi
2015. márc. 22. 17:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!